Sport/Voetbalmagazine brengt deze week een portret van Matej Vydra, de jonge spits die Club Brugge vorige week bij Udinese haalde. De Tsjechische belofte-international wordt één jaar gehuurd, zonder aankoopoptie. Johan Walem had Vydra onder zijn hoede bij de reserven van Udinese. Walem: "Sven Vermant heeft me een paar keer gebeld en ik heb Vydra aangeraden om voor Club Brugge te tekenen. Hij is te goed om bij mij in de reserven te spelen, maar in de A-ploeg heeft hij te veel concurrentie. Om vooruitgang te boeken moet hij speelminuten krijgen. In Brugge zal dat zo zijn."

"Er was nog een andere optie in België (Genk, nvdr), maar ik raadde Brugge aan. Club heeft goeie middenvelders die hem kunnen lanceren. Want hij is inderdaad snel, en polyvalent."

Sportmanager Sven Vermant blikt al vooruit: "Hopelijk wordt het een win-winsituatie voor ons en voor de speler. We hebben inderdaad geen aankoopoptie, maar als we erin slagen die speler verder te ontwikkelen, dan is dat zowel in ons als in zijn voordeel."

"En misschien, zonder dat nu in een officieel samenwerkingsverband te gieten, kunnen we verder de kennis en relaties van en met Udinese gebruiken." (PTK)

Sport/Voetbalmagazine brengt deze week een portret van Matej Vydra, de jonge spits die Club Brugge vorige week bij Udinese haalde. De Tsjechische belofte-international wordt één jaar gehuurd, zonder aankoopoptie. Johan Walem had Vydra onder zijn hoede bij de reserven van Udinese. Walem: "Sven Vermant heeft me een paar keer gebeld en ik heb Vydra aangeraden om voor Club Brugge te tekenen. Hij is te goed om bij mij in de reserven te spelen, maar in de A-ploeg heeft hij te veel concurrentie. Om vooruitgang te boeken moet hij speelminuten krijgen. In Brugge zal dat zo zijn." "Er was nog een andere optie in België (Genk, nvdr), maar ik raadde Brugge aan. Club heeft goeie middenvelders die hem kunnen lanceren. Want hij is inderdaad snel, en polyvalent." Sportmanager Sven Vermant blikt al vooruit: "Hopelijk wordt het een win-winsituatie voor ons en voor de speler. We hebben inderdaad geen aankoopoptie, maar als we erin slagen die speler verder te ontwikkelen, dan is dat zowel in ons als in zijn voordeel." "En misschien, zonder dat nu in een officieel samenwerkingsverband te gieten, kunnen we verder de kennis en relaties van en met Udinese gebruiken." (PTK)