Dat berichten de Russische media donderdag.

Volgens vicepremier en voorzitter van de Russische voetbalinstantie Vitaly Mutko kampt het veld met stabiliteitsproblemen. De bevoegde instanties moeten op zoek naar oplossingen. Maar Vitaly gelooft dat de nieuwe Zenit-Arena tegen december klaar zal zijn.

De bouw van het stadion in Sint-Petersburg, één van de twaalf WK-stadions, kampt al sinds het begin in 2007 met verschillende problemen. Het kostenplaatje valt hierdoor al zes keer hoger uit dan de vooropgestelde 100 miljoen euro, berekende persagentschap Tass.

Tegen de zomer zou het stadion alvast helemaal speelklaar moeten zijn. Sint-Petersburg is namelijk één van de vier gaststeden voor de Confederations Cup, die volgend jaar in Rusland wordt gespeeld van 17 juni tot 2 juli. Dat wordt beschouwd als de grote test voor het WK in Rusland dat een jaar later plaatsvindt, van 14 juni tot 15 juli. (Belga)

Dat berichten de Russische media donderdag. Volgens vicepremier en voorzitter van de Russische voetbalinstantie Vitaly Mutko kampt het veld met stabiliteitsproblemen. De bevoegde instanties moeten op zoek naar oplossingen. Maar Vitaly gelooft dat de nieuwe Zenit-Arena tegen december klaar zal zijn. De bouw van het stadion in Sint-Petersburg, één van de twaalf WK-stadions, kampt al sinds het begin in 2007 met verschillende problemen. Het kostenplaatje valt hierdoor al zes keer hoger uit dan de vooropgestelde 100 miljoen euro, berekende persagentschap Tass. Tegen de zomer zou het stadion alvast helemaal speelklaar moeten zijn. Sint-Petersburg is namelijk één van de vier gaststeden voor de Confederations Cup, die volgend jaar in Rusland wordt gespeeld van 17 juni tot 2 juli. Dat wordt beschouwd als de grote test voor het WK in Rusland dat een jaar later plaatsvindt, van 14 juni tot 15 juli. (Belga)