Het is Marcel van der Kraan, sportjournalist bij De Telegraaf, die de geruchtenmolen rond de Belgische international weer in beweging brengt. "Het wordt interessant om te zien waar Jan Vertonghen heen gaat. Ik heb het gevoel dat hij deze winter gaat vertrekken", vertelt Van der Kraan tegenover de Engelse sportradio TalkSport. "In Nederland zijn veel scouts van grote clubs wezen kijken. Manchester United heeft twee scouts in Nederland en Martin Ferguson heeft de afgelopen weken bij Ajax gezeten."

Vooral die aanwezigheid van de broer van Sir Alex Ferguson kan wijzen op verregaande interesse van Man U. "Hij heeft daar gekeken naar Christian Eriksen of Jan Vertonghen", zegt Van der Kraan nog. "Vertonghen stond al op de shortlist van Manchester City eind vorig seizoen, maar op het eind besloten zij om hem niet te contracteren." Volgens de journalist is ook Newcastle in running. "Newcastle United heeft contact opgenomen met zijn zaakwaarnemer, wat ook door de zaakwaarnemer is bevestigd. Ze hebben navraag gedaan voor een mogelijke transfer na de kerst." (MS)

Het is Marcel van der Kraan, sportjournalist bij De Telegraaf, die de geruchtenmolen rond de Belgische international weer in beweging brengt. "Het wordt interessant om te zien waar Jan Vertonghen heen gaat. Ik heb het gevoel dat hij deze winter gaat vertrekken", vertelt Van der Kraan tegenover de Engelse sportradio TalkSport. "In Nederland zijn veel scouts van grote clubs wezen kijken. Manchester United heeft twee scouts in Nederland en Martin Ferguson heeft de afgelopen weken bij Ajax gezeten." Vooral die aanwezigheid van de broer van Sir Alex Ferguson kan wijzen op verregaande interesse van Man U. "Hij heeft daar gekeken naar Christian Eriksen of Jan Vertonghen", zegt Van der Kraan nog. "Vertonghen stond al op de shortlist van Manchester City eind vorig seizoen, maar op het eind besloten zij om hem niet te contracteren." Volgens de journalist is ook Newcastle in running. "Newcastle United heeft contact opgenomen met zijn zaakwaarnemer, wat ook door de zaakwaarnemer is bevestigd. Ze hebben navraag gedaan voor een mogelijke transfer na de kerst." (MS)