Voormalig Anderlechtspeler Cheikh Tioté heeft zijn contract bij Newcastle United met 6,5 jaar verlengd, tot juni 2017. Tioté speelde tussen 2005 en 2008 voor Anderlecht, maar kwam er amper aan de bak. In het seizoen 2007-2008 werd de intussen 24-jarige Ivoriaanse international verhuurd aan Roda JC. Daar weekte hij de interesse los van FC Twente, dat hem voor 2,5 miljoen euro overnam van Anderlecht.

In de zomer van 2010 stapte Tioté voor circa zeven miljoen euro over naar Newcastle, waar hij een geweldige indruk naliet.

"Het is belangrijk dat we een speler van dit kaliber bij de club houden," zegt manager Alan Pardew op de website van Newcastle. "Cheikh is jong en dynamisch en dat is wat het team moet worden. Hij geeft ons flexibiliteit in het team en niet veel spelers doen dat."

Doelpunt Tioté tegen Arsenal:

Voormalig Anderlechtspeler Cheikh Tioté heeft zijn contract bij Newcastle United met 6,5 jaar verlengd, tot juni 2017. Tioté speelde tussen 2005 en 2008 voor Anderlecht, maar kwam er amper aan de bak. In het seizoen 2007-2008 werd de intussen 24-jarige Ivoriaanse international verhuurd aan Roda JC. Daar weekte hij de interesse los van FC Twente, dat hem voor 2,5 miljoen euro overnam van Anderlecht. In de zomer van 2010 stapte Tioté voor circa zeven miljoen euro over naar Newcastle, waar hij een geweldige indruk naliet. "Het is belangrijk dat we een speler van dit kaliber bij de club houden," zegt manager Alan Pardew op de website van Newcastle. "Cheikh is jong en dynamisch en dat is wat het team moet worden. Hij geeft ons flexibiliteit in het team en niet veel spelers doen dat."