Vicevoorzitter Spaanse voetbalbond gearresteerd op verdenking van verduistering

© Reuters

Andreu Subies, één van de vicevoorzitters van de Spaanse voetbalbond (RFEF), is gearresteerd in het kader van een onderzoek naar verduistering van gelden.

Eerder werd voormalig RFEF-voorzitter Ángel María Villar gearresteerd in het kader van dit onderzoek. Momenteel is hij in voorlopige invrijheidstelling na het betalen van een borgsom.

Agenten van de Guardia Civil voerden een huiszoeking in de burelen van de Catalaanse voetbalfederatie, waarvan Subies voorzitter was tussen 2011 en juli 2018. Vervolgens nam hij ontslag om vicevoorzitter te worden bij de Spaanse bond.

Volgens bronnen dicht bij het onderzoek kreeg ook het ziekenfonds van de voetballers in Spanje (MUPRESFE) agenten over de vloer.

Het onderzoek richt zich op het verduisteren van gelden van MUPRESFE naar de Catalaanse federatie. Dat geld zou beland zijn in de zakken van Subies en een andere voormalige bestuurder van die federatie, volgens de Spaanse pers José Contreras Arjona.

De RFEF liet in een persbericht weten de acties van het gerecht maximaal te respecteren. De bond roept op het nodige respect te hebben voor het ‘vermoeden van onschuld’.

Partner Content