FC Barcelona ging in groep G van de Champions League met 2-1 onderuit bij Celtic Glasgow. De Keniaan Victor Wanyama (ex-Beerschot) scoorde de openingstreffer.

Voor FC Barcelona was het in Celtic Park nog maar de tweede nederlaag van het seizoen. Na Wanyama maakte de 18-jarige Tony Watt er 2-0 van, Lionel Messi scoorde de eerreddende treffer voor de leider van de Primera Division.

Beerschot

Wanyama is een oude bekende van de Jupiler Pro League. De 21-jarige Keniaan speelde tussen 2009 en 2011 voor Beerschot, waar Celtic hem vorig jaar voor ongeveer een miljoen euro weghaalde.

Uitgerekend deze week brengt Sport/Voetbalmagazine een stuk over de sterke prestaties van Wanyama bij Celtic. Daarin zegt zijn ex-trainer Harm Van Veldhoven dat hij het altijd vreemd heeft gevonden dat geen van de Belgische topclubs Wanyama heeft aangetrokken. "Het had de investering van hun leven kunnen zijn".

Bekijk hieronder het doelpunt van Wanyama tegen Barcelona. (KVDA)

FC Barcelona ging in groep G van de Champions League met 2-1 onderuit bij Celtic Glasgow. De Keniaan Victor Wanyama (ex-Beerschot) scoorde de openingstreffer. Voor FC Barcelona was het in Celtic Park nog maar de tweede nederlaag van het seizoen. Na Wanyama maakte de 18-jarige Tony Watt er 2-0 van, Lionel Messi scoorde de eerreddende treffer voor de leider van de Primera Division. Beerschot Wanyama is een oude bekende van de Jupiler Pro League. De 21-jarige Keniaan speelde tussen 2009 en 2011 voor Beerschot, waar Celtic hem vorig jaar voor ongeveer een miljoen euro weghaalde. Uitgerekend deze week brengt Sport/Voetbalmagazine een stuk over de sterke prestaties van Wanyama bij Celtic. Daarin zegt zijn ex-trainer Harm Van Veldhoven dat hij het altijd vreemd heeft gevonden dat geen van de Belgische topclubs Wanyama heeft aangetrokken. "Het had de investering van hun leven kunnen zijn". Bekijk hieronder het doelpunt van Wanyama tegen Barcelona. (KVDA)