Vidarsson (Cercle): ‘We kunnen alleen nog maar groeien’

© Image Globe

De IJslandse middenvelder, een van de steunpilaren van Cercle Brugge, legt de magie van Bob Peeters uit.

Onder Bob Peeters is Arnar Vidarsson weer helemaal opengebloeid bij Cercle Brugge. De Ijslandse middenvelder is er nu één van de steunpilaren in de ploeg die achter Gent, Club Brugge en Anderlecht het mooie weer maakt in deze competitie.

In een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagazine legt Vidarsson de magie van Bob Peeters uit: “Bob is een goede peoplemanager: hij kan op de juiste momenten hard en op de juiste momenten mild zijn, hij weet hoe hij mensen op een verschillende manier moet prikkelen.”

“Voor een trainer is dat heel belangrijk, want hij moet spelers achter zich zien te krijgen en ze moeten geloven wat je vertelt. Bob heeft natuurlijk ook een bepaalde visie waar hij niet van afwijkt.”

“Ik bedoel: onder hem speelden we nog nooit 3-5-2, ook nog nooit met een ruit op het middenveld en hij zei ook nog nooit ‘vandaag stampen we alles naar voren’. Het enige dat kan veranderen, is de driehoek op het middenveld: een aanvallende of een verdedigende.”

De variatie en creativiteit moet bij hem van het individu komen, verklaart Vidarsson verder. “Bob verwacht veel van de intuïtie van zijn buitenspelers en we moeten eerlijk zijn: we beschikken over heel goeie jonge voetballers.”

Met de goede organisatie en manier van voetballen verwacht de Ijslander verder te geraken dan de negende plek van vorig seizoen.

“Omdat we met onze manier van werken alleen maar kunnen groeien”, zegt hij. “Kijk, ik volg trainersschool en als je dat wil, kan je op het internet tweeduizend verschillende oefeningen vinden; maar Bob beperkt zich tot zes of zeven pas- en trapvormen. Van telkens iets anders te doen, word je niet beter. Wij herhalen veel.”

“In vergelijking met een jaar geleden doen wij die zes of zeven oefeningen al tien keer sneller en dat zit ook in ons spel. De juiste beslissingen nemen tijdens de wedstrijd is nog iets anders, maar wij kunnen ploegen soms echt pijn doen puur met balbezit.” (CV/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content