FIFA-voorzitter Sepp Blatter kondigde vandaag aan dat zijn opvolging dan toch niet meer voor dit jaar zal zijn. Pas in februari van volgend jaar komt er iemand anders aan het hoofd van de Wereldvoetbalorganisatie.

Vlak voor de aankondiging werd de persconferentie opgeschrikt door de komiek Simon Brodwel. Wanneer Blatter plaatsgenomen heeft, gaat hij voor hem staan, en begint hij aan een korte 'inleiding'. Blatter zelf, die niet houdt van improvisatie, roept zijn security, en op het moment dat zij Brodwell bij de kraag vatten, gooit hij een stapel bankbiljetten over de verbouwereerde FIFA-voorzitter.

Bekijk hier de beelden.

'We zullen eerst moeten opruimen, voor we verder kunnen doen', klinkt het bedremmeld na het incident. 'Dit heeft niets met voetbal te maken.'

Verbaasde Kanye West

Het is niet de eerste keer dat Brodwell zich dit jaar laat opmerken. Vorige maand verstoorde hij het optreden van rapper Kanye West op het Engelse muziekfestival Glastonbury.

Ook West houdt ten alle tijden graag de regie in eigen handen, en keek dan ook raar op toen er plots iemand naast hem op het podium stond.

Bekijk hier de beelden:

'Ik wilde hem gewoon een hand geven', luidde zijn uitleg achteraf. Veel aanwezigen zagen er echter een manier om West een koekje van eigen deeg te geven nadat hij tijdens de VMA Awards op het podium sprong om het gloriemoment van Taylor Swift te verstoren.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter kondigde vandaag aan dat zijn opvolging dan toch niet meer voor dit jaar zal zijn. Pas in februari van volgend jaar komt er iemand anders aan het hoofd van de Wereldvoetbalorganisatie. Vlak voor de aankondiging werd de persconferentie opgeschrikt door de komiek Simon Brodwel. Wanneer Blatter plaatsgenomen heeft, gaat hij voor hem staan, en begint hij aan een korte 'inleiding'. Blatter zelf, die niet houdt van improvisatie, roept zijn security, en op het moment dat zij Brodwell bij de kraag vatten, gooit hij een stapel bankbiljetten over de verbouwereerde FIFA-voorzitter. Bekijk hier de beelden.'We zullen eerst moeten opruimen, voor we verder kunnen doen', klinkt het bedremmeld na het incident. 'Dit heeft niets met voetbal te maken.'Het is niet de eerste keer dat Brodwell zich dit jaar laat opmerken. Vorige maand verstoorde hij het optreden van rapper Kanye West op het Engelse muziekfestival Glastonbury. Ook West houdt ten alle tijden graag de regie in eigen handen, en keek dan ook raar op toen er plots iemand naast hem op het podium stond.Bekijk hier de beelden:'Ik wilde hem gewoon een hand geven', luidde zijn uitleg achteraf. Veel aanwezigen zagen er echter een manier om West een koekje van eigen deeg te geven nadat hij tijdens de VMA Awards op het podium sprong om het gloriemoment van Taylor Swift te verstoren.