Barcelona had na de nederlaag van koploper Real Madrid in Valencia de kans om de leiding in de Spaanse competitie te grijpen, maar liet ze liggen. De Catalanen gingen pijnlijk onderuit op het veld van het laag geklasseerde Real Sociedad: 1-0 na een vroege own goal van Jordi Alba.

Trainer Luis Enrique ligt nu zwaar onder vuur voor zijn beslissing om sterspelers Lionel Messi en Neymar, alsook Dani Alves en Gerard Piqué niet te laten starten tegen de Basken uit San Sebastian.

Inside joke

Op de sociale media circuleren beelden van de bank van Barça tijdens het duel, waarop mogelijk te zien hoe Messi en Neymar onder elkaar grappen maken over de achterstand van Barcelona. Het lijkt erop dat Neymar Messi aanmaant om zich te gaan opwarmen: 'Calienta!'.

Hetzelfde kan worden afgeleid uit bewegingen die de Braziliaan even later met zijn handen en voeten maakt. Oordeel hieronder zelf. De Argentijn kan er alleszins om lachen...

Messi mocht uiteindelijk invallen na de pauze, Neymar in de 58e minuut, maar ze konden het tij niet meer keren voor Barcelona.

Opgestapt

Wat er ook van zij, het wordt steeds duidelijker dat het rommelt bij Barcelona. Nadat de Catalaanse topclub maandag zijn technisch directeur Andoni Zubizarreta ontslagen had, stapte ook diens assistent Carles Puyol op. Het 36-jarige clubicoon, voormalig verdediger en aanvoerder van Barcelona, was sinds mei de rechterhand van Zubizarreta, nadat hij wegens blessureleed een punt had gezet achter zijn carrière als speler.

Zubizarreta betaalt de prijs voor het transferverbod dat de Wereldvoetbalbond (FIFA) Barcelona heeft opgelegd en lag ook onder vuur wegens enkele tegenvallende transfers. Zo maakte Thomas Vermaelen afgelopen zomer voor 19 miljoen euro de overstap van Arsenal, maar wegens blessures speelde de Rode Duivel nog geen minuut. Ook de Braziliaanse rechtsachter Douglas kon niet overtuigen.

Barcelona had na de nederlaag van koploper Real Madrid in Valencia de kans om de leiding in de Spaanse competitie te grijpen, maar liet ze liggen. De Catalanen gingen pijnlijk onderuit op het veld van het laag geklasseerde Real Sociedad: 1-0 na een vroege own goal van Jordi Alba.Trainer Luis Enrique ligt nu zwaar onder vuur voor zijn beslissing om sterspelers Lionel Messi en Neymar, alsook Dani Alves en Gerard Piqué niet te laten starten tegen de Basken uit San Sebastian.Op de sociale media circuleren beelden van de bank van Barça tijdens het duel, waarop mogelijk te zien hoe Messi en Neymar onder elkaar grappen maken over de achterstand van Barcelona. Het lijkt erop dat Neymar Messi aanmaant om zich te gaan opwarmen: 'Calienta!'. Hetzelfde kan worden afgeleid uit bewegingen die de Braziliaan even later met zijn handen en voeten maakt. Oordeel hieronder zelf. De Argentijn kan er alleszins om lachen...Messi mocht uiteindelijk invallen na de pauze, Neymar in de 58e minuut, maar ze konden het tij niet meer keren voor Barcelona.Wat er ook van zij, het wordt steeds duidelijker dat het rommelt bij Barcelona. Nadat de Catalaanse topclub maandag zijn technisch directeur Andoni Zubizarreta ontslagen had, stapte ook diens assistent Carles Puyol op. Het 36-jarige clubicoon, voormalig verdediger en aanvoerder van Barcelona, was sinds mei de rechterhand van Zubizarreta, nadat hij wegens blessureleed een punt had gezet achter zijn carrière als speler.Zubizarreta betaalt de prijs voor het transferverbod dat de Wereldvoetbalbond (FIFA) Barcelona heeft opgelegd en lag ook onder vuur wegens enkele tegenvallende transfers. Zo maakte Thomas Vermaelen afgelopen zomer voor 19 miljoen euro de overstap van Arsenal, maar wegens blessures speelde de Rode Duivel nog geen minuut. Ook de Braziliaanse rechtsachter Douglas kon niet overtuigen.