Het Europees kampioenschap in Frankrijk was voor de IJslandse nationale voetbalploeg het eerste grote toernooi waarvoor ze zich wisten te kwalificeren, maar ze bereikten wel meteen de kwartfinales. Tegen gastland Frankrijk werden ze echter met zware 5-2-cijfers terug naar huis gestuurd.

Lang heeft die teleurstelling niet geduurd. Bij thuiskomst in Reykjavik stonden immers tienduizenden landgenoten klaar om hun nationale voetbalhelden een warm welkom te geven. In een open bus reden de spelers door het centrum van de IJslandse hoofdstad om te eindigen voor een mensenmassa die massaal de ondertussen wereldberoemde vikinggroet deden.

Bekijk de indrukwekkende beelden hieronder. (JF)

Het Europees kampioenschap in Frankrijk was voor de IJslandse nationale voetbalploeg het eerste grote toernooi waarvoor ze zich wisten te kwalificeren, maar ze bereikten wel meteen de kwartfinales. Tegen gastland Frankrijk werden ze echter met zware 5-2-cijfers terug naar huis gestuurd. Lang heeft die teleurstelling niet geduurd. Bij thuiskomst in Reykjavik stonden immers tienduizenden landgenoten klaar om hun nationale voetbalhelden een warm welkom te geven. In een open bus reden de spelers door het centrum van de IJslandse hoofdstad om te eindigen voor een mensenmassa die massaal de ondertussen wereldberoemde vikinggroet deden. Bekijk de indrukwekkende beelden hieronder. (JF)