© AFP

Rode Duivel Thomas Meunier heeft hoge ogen gegooid in de oefenwedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid. Hij scoorde tweemaal voor de Franse landskampioen, dat uiteindelijk met 3-1 won.

Thomas Meunier startte in zijn tweede officiële wedstrijd voor zijn nieuwe club voor ruim 86.000 toeschouwers op de bank, maar mocht al na elf minuten de geblesseerde Thiago Silva komen vervangen. PSG leidde toen al met 1-0, dankzij een doelpunt van Jonathan Ikone in de tweede minuut.

Tien minuten voor rust verdubbelde Meunier zelf de score, de rechterflankverdediger profiteerde van slecht verdedigen bij de Madrilenen en knalde het leer van op zo’n twintig meter hoog tegen de netten.

Amper vijf minuten later lukte de ex-speler van Club Brugge zijn tweede van de avond na een vlotte combinatie op rechts. Kort voor rust milderde Marcelo, na de pauze werd er niet meer gescoord.

Real deed het woensdag zonder sterren Sergio Ramos, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. Enzo Zidane – de zoon van coach Zinédine Zidane – kreeg wel speelminuten.

Voor PSG was het al de tweede oefenzege tijdens de International Champions Cup, na de eerder met 3-1 gewonnen partij tegen Inter Milaan. Zaterdag wacht de Engelse landskampioen Leicester City.