Dries Mertens was de grote gangmaker bij Napoli in de 2-0 zege tegen Sampdoria, op speeldag 18 in de Serie A. De 26-jarige Rode Duivel startte in de basis en bedankte coach Rafa Benitez met een knalprestatie en de twee enige goals van de wedstrijd.Mertens opende de score in het Stadio San Paolo na 53 minuten, toen de flankaanvaller een assist van Gonzalo Higuain in een tijd in doel verwerkte. Tien minuten later mocht de Leuvenaar opnieuw juichen. Hij zette zich achter de bal bij een vrijschop en schoot het leer knap voorbij de grabbelende Sampdoria-doelman Angelo da Costa. Het waren zijn derde en vierde treffer van het seizoen.

Mertens, die kort voor de rust geel kreeg, bleef de hele wedstrijd op het veld. Napoli verstevigt door de overwinning zijn derde plaats in het klassement. Met 39 punten moeten de Azzurri enkel AS Roma (41) en Juventus (49) voor zich dulden. (Belga/KVDA)

Dries Mertens was de grote gangmaker bij Napoli in de 2-0 zege tegen Sampdoria, op speeldag 18 in de Serie A. De 26-jarige Rode Duivel startte in de basis en bedankte coach Rafa Benitez met een knalprestatie en de twee enige goals van de wedstrijd.Mertens opende de score in het Stadio San Paolo na 53 minuten, toen de flankaanvaller een assist van Gonzalo Higuain in een tijd in doel verwerkte. Tien minuten later mocht de Leuvenaar opnieuw juichen. Hij zette zich achter de bal bij een vrijschop en schoot het leer knap voorbij de grabbelende Sampdoria-doelman Angelo da Costa. Het waren zijn derde en vierde treffer van het seizoen. Mertens, die kort voor de rust geel kreeg, bleef de hele wedstrijd op het veld. Napoli verstevigt door de overwinning zijn derde plaats in het klassement. Met 39 punten moeten de Azzurri enkel AS Roma (41) en Juventus (49) voor zich dulden. (Belga/KVDA)