RSC Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en AA Gent zullen vrijdag op de vergadering van de Profliga een gezamenlijk standpunt innemen over de competitieformule en het toekomstige televisiecontract. Dat melden de vier clubs in een persbericht.

Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck (Anderlecht), Paul Jonckheere en Luc Devroe (Club Brugge), Herbert Houben en Dirk Degraen (Genk) en Michel Louwagie (Gent) zaten dinsdag rond tafel.

Terugkeer

Aanleiding was dat elf andere eersteklassers (Cercle Brugge, Charleroi, Eupen, Germinal Beerschot, Kortrijk, Lierse, Lokeren, KV Mechelen, STVV, Westerlo en Zulte Waregem) vorige week al afspraken om met één standpunt naar voor te treden. Dat standpunt is: terugkeren, vanaf volgend seizoen, naar achttien eersteklassers.

Er werd bovendien ook gevraagd om over het voorstel nu vrijdag (10 december) te stemmen. Ook Standard sluit zich aan bij een terugkeer naar achttien.

Als het vrijdag tot een stemming komt en men het reglement wil aanpassen, moet er een meerderheid van 2/3 zijn. Met 12 op 16 is die er.

Tv-rechten

Anderlecht sprak afgelopen weekend al dreigende taal. "Het is uitgesloten dat we terugkeren naar een systeem uit de middeleeuwen," zei Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. "

"Als die elf clubs tegen de play-offs stemmen, zullen we dat moeten aanvaarden. Maar dan zullen wij ook alleen naar ons eigenbelang kijken. Misschien zullen Anderlecht en andere topclubs hun tv-rechten zelf beheren. De andere clubs moeten toch even rekenen, want de tv-gelden zijn voor hen héél belangrijk," waarschuwde hij.

Terugkeren naar achttien eersteklassers? Doe de poll .

RSC Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en AA Gent zullen vrijdag op de vergadering van de Profliga een gezamenlijk standpunt innemen over de competitieformule en het toekomstige televisiecontract. Dat melden de vier clubs in een persbericht. Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck (Anderlecht), Paul Jonckheere en Luc Devroe (Club Brugge), Herbert Houben en Dirk Degraen (Genk) en Michel Louwagie (Gent) zaten dinsdag rond tafel. Terugkeer Aanleiding was dat elf andere eersteklassers (Cercle Brugge, Charleroi, Eupen, Germinal Beerschot, Kortrijk, Lierse, Lokeren, KV Mechelen, STVV, Westerlo en Zulte Waregem) vorige week al afspraken om met één standpunt naar voor te treden. Dat standpunt is: terugkeren, vanaf volgend seizoen, naar achttien eersteklassers. Er werd bovendien ook gevraagd om over het voorstel nu vrijdag (10 december) te stemmen. Ook Standard sluit zich aan bij een terugkeer naar achttien. Als het vrijdag tot een stemming komt en men het reglement wil aanpassen, moet er een meerderheid van 2/3 zijn. Met 12 op 16 is die er. Tv-rechten Anderlecht sprak afgelopen weekend al dreigende taal. "Het is uitgesloten dat we terugkeren naar een systeem uit de middeleeuwen," zei Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. " "Als die elf clubs tegen de play-offs stemmen, zullen we dat moeten aanvaarden. Maar dan zullen wij ook alleen naar ons eigenbelang kijken. Misschien zullen Anderlecht en andere topclubs hun tv-rechten zelf beheren. De andere clubs moeten toch even rekenen, want de tv-gelden zijn voor hen héél belangrijk," waarschuwde hij.