Met Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham), Moussa Dembélé (Tottenham) en Eden Hazard (Chelsea) spelen er vier Belgen bij een club uit Londen.

Sport/Voetbalmagazine sprak in Londen met André Villas-Boas. Op onze vraag over het eerste seizoen van Jan Vertonghen bij de Spurs antwoordt de trainer van Tottenham: "Jan heeft een geweldige persoonlijkheid en het nodige doorzettingsvermogen om als een natuurlijke leider te worden beschouwd door de andere spelers en als een voorbeeld door de jongeren."

"Zijn polyvalentie - ik heb hem al als centrale verdediger en als linksback uitgespeeld - was van groot belang voor ons dit seizoen. Hij heeft een meer dan behoorlijke techniek overgehouden aan zijn Ajaxopleiding, net zoals alle verdedigers die in Nederland zijn opgeleid. Ik zie in Jan voornamelijk een centrale verdediger. Hij speelt daar ook het liefst. Zijn vista en spelinzicht maken evenwel dat hij zich aan eender welke positie snel weet aan te passen. Ik weet dat hij bij de nationale ploeg steevast als linksback wordt uitgespeeld en in de League Cupwedstrijd tegen Norwich (2-1 verloren) heb ik hem zelfs op de positie van verdedigende middenvelder gezet."

Met Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham), Moussa Dembélé (Tottenham) en Eden Hazard (Chelsea) spelen er vier Belgen bij een club uit Londen. Sport/Voetbalmagazine sprak in Londen met André Villas-Boas. Op onze vraag over het eerste seizoen van Jan Vertonghen bij de Spurs antwoordt de trainer van Tottenham: "Jan heeft een geweldige persoonlijkheid en het nodige doorzettingsvermogen om als een natuurlijke leider te worden beschouwd door de andere spelers en als een voorbeeld door de jongeren." "Zijn polyvalentie - ik heb hem al als centrale verdediger en als linksback uitgespeeld - was van groot belang voor ons dit seizoen. Hij heeft een meer dan behoorlijke techniek overgehouden aan zijn Ajaxopleiding, net zoals alle verdedigers die in Nederland zijn opgeleid. Ik zie in Jan voornamelijk een centrale verdediger. Hij speelt daar ook het liefst. Zijn vista en spelinzicht maken evenwel dat hij zich aan eender welke positie snel weet aan te passen. Ik weet dat hij bij de nationale ploeg steevast als linksback wordt uitgespeeld en in de League Cupwedstrijd tegen Norwich (2-1 verloren) heb ik hem zelfs op de positie van verdedigende middenvelder gezet."