Vorig seizoen was de Argentijn Carlos Tevez aanvoerder bij City. Nu de aanvaller naast een begeerde transfer greep, besliste Mancini hem de aanvoerdersband niet terug te geven.

"De kapitein is Vincent Kompany", zegt Mancini op de clubwebsite. "De reden is simpel. Carlos wilde deze zomer om familiale redenen de club verlaten. Ik respecteerde dat en ging akkoord met een transfer. Vandaag is Carlos nog steeds bij ons en hij is een fantastische speler want hij kan voor ons 20 doelpunten in een seizoen maken. Maar deze zomer heb ik beslist dat Vincent de kapitein is. Carlos heeft dat aanvaard." (Belga/SD)

Vorig seizoen was de Argentijn Carlos Tevez aanvoerder bij City. Nu de aanvaller naast een begeerde transfer greep, besliste Mancini hem de aanvoerdersband niet terug te geven."De kapitein is Vincent Kompany", zegt Mancini op de clubwebsite. "De reden is simpel. Carlos wilde deze zomer om familiale redenen de club verlaten. Ik respecteerde dat en ging akkoord met een transfer. Vandaag is Carlos nog steeds bij ons en hij is een fantastische speler want hij kan voor ons 20 doelpunten in een seizoen maken. Maar deze zomer heb ik beslist dat Vincent de kapitein is. Carlos heeft dat aanvaard." (Belga/SD)