Vincent Kompany: ‘Iedereen verkeert in topvorm’

© BelgaImage

In de Genkse Cristal Arena staan de Rode Duivels straks tegenover Luxemburg voor een oefenwedstrijd. Volgens aanvoerder Vincent Kompany verkeert iedereen in uitstekende vorm.

De Rode Duivels hebben de eerste week van hun voorbereidingscampagne op het WK bijna achter de rug. Straks spelen ze in de Genkse Cristal Arena nog een oefeninterland tegen Luxemburg en een dag later vertrekt de groep op trainingskamp naar Zweden.

“De wedstrijd tegen Luxemburg is een belangrijk onderdeel van onze voorbereiding”, verklaarde aanvoerder Vincent Kompany na de training. “Iedereen verkeert in topvorm en de meeste spelers hebben er een goed seizoen opzitten.” “Aan het risico om blessures op te lopen tijdens vriendschappelijke interlands, probeer ik niet te denken. Blessures maken nu eenmaal deel uit van het voetbal. Ook op training kan je geblesseerd raken. De voorbereiding op het WK is lang, maar het is belangrijk dat we samen kunnen trainen. Op die manier leren we elkaar nog beter kennen en dat zal ons in Brazilië alleen maar sterker maken”, aldus de ‘skipper’ van Manchester City.

Uitstekende teamspirit

“Daniel Van Buyten en Vital Borkelmans, die als speler al een Wereldbeker meemaakten, geven ons regelmatig tips en dat is enorm belangrijk.” “We hebben een fantastische groep en elke speler heeft zijn eigen karakter. Ik ben echt onder de indruk van de solidariteit binnen de selectie”, aldus Kompany. “Andere ploegen beschikken misschien over meer kwaliteiten, maar onze teamspirit maakt dat ruimschoots goed. We zijn een jonge groep en na het WK in Brazilië zullen we zeker nog kansen krijgen om ons te tonen.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content