Vincent Kompany is geen eerste keuze meer bij Man City

20/12/17 om 11:00 - Bijgewerkt om 11:08

Sport/Voetbalmagazine trok naar Manchester en vernam daar dat Vincent Kompany misschien wel eens zijn laatste kans heeft gekregen van Pep Guardiola.

Vincent Kompany is geen eerste keuze meer bij Man City

Vincent Kompany tegen Man U. © BELGAIMAGE

Wou Pep Guardiola de waakvlam brandend houden toen hij voor Manchester City-Tottenham verklaarde dat het met Vincent Kompany 'al veel beter' ging? 'Hij gaat een van de komende dagen zijn rentree maken', zei Guardiola. De blessure van de befaamde kapitein van de Citizens tijdens de Manchesterderby was nochtans allerminst hoopgevend. Bovendien gaf de Spaanse trainer een nogal warrige uitleg over de aard van de blessure.

'Ik heb de indruk dat Kompany zijn laatste kans gehad heeft tijdens de derby, want de club gaat zich deze winter versterken met een centrale verdediger', getuigt Ian Cheeseman, ex-journalist van de BBC. 'En zelfs als hij helemaal fit terugkeert - wat ik niet geloof - dan nog staan Nicolás Otamendi en John Stones in de rangorde voor hem. Guardiola, die hem heel wat kansen gegeven heeft, lijkt alle vertrouwen in hem verloren. Vincent is een van de helden van deze club en ik zou hem mij wel kunnen voorstellen in de rol van ambassadeur, op tv of tijdens reizen. Maar op sportief vlak sleept hij al veel te lang die problemen mee. Ik zie hem de club ook niet verlaten deze winter of op het einde van het seizoen. Wie wil nu een speler die de laatste twee jaar bijna doorlopend geblesseerd is geweest?'

Stuart Brennan, journalist van de Manchester Evening News, laat eenzelfde geluid horen: 'Zelfs als hij opnieuw in vorm zou geraken, dan nog is hij geen eerste keus meer. Maar hij blijft natuurlijk erg belangrijk voor deze club, de fans juichen hem elke keer weer toe.' Een manier om hem al bij voorbaat te bedanken voor zoveel bewezen diensten.

De impact van de Rode Duivels in de Premier League

Lees de volledige reportage over onze Rode Duivels in de Premier League in onze +zone of in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 20 december.

Lees meer over:

Onze partners