Vincent Kompany is genomineerd voor Wereldelftal 2013

© AFP

Vincent Kompany (27) is een van de twintig verdedigers die in de running zijn voor een plaats in het Wereldelftal van 2013.

Vincent Kompany (27) is genomineerd voor een plaats in het Wereldelftal van 2013.

De naam van de centrale verdediger van Manchester City en de Rode Duivels is een van de twintig verdedigers op de shortlist van spelers die het hoogste aantal stemmen kregen. Onder de andere genomineerden zijn Dani Alves (FC Barcelona), Mats Hummels (Bor.Dortmund), Philipp Lahm (Bayern München), Gerard Piqué (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid) en Thiago Silva (PSG).

De FIFA FIFPro World XI is een organisatie van de spelersvakbond FIFPRO en de wereldvoetbalbond FIFA. Het winnende elftal wordt gekozen door alle profspelers wereldwijd.

Maandag werden de vijf overgebleven kanshebbers bij de keepers bekendgemaakt (Buffon, Casillas, Cech, Neuer en Valdes). Vrijdag is het de beurt aan de vijftien middenvelders, maandag volgen de namen van de vijftien aanvallers.

Het type-elftal (4-3-3) wordt op 13 januari onthuld tijdens het FIFA Ballon D’Or gala in het Zwitserse Zürich. Kompany werd woensdag, net als Thibaut Courtois, ook al opgenomen bij de genomineerden voor het ‘Team van het Jaar’ van de UEFA. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content