In het jaaroverzicht van Sporza komt Vincent Kompany terug op de kwartfinale van het afgelopen WK tegen Brazilië. De score werd geopend door een own goal van Fernandinho, die een kopbal van Kompany devieerde.

Volgens Kompany was dat doelpunt niet gevallen als hij zich niet overslapen had.. 'De avond voor de wedstrijd was er veel lawaai en ik kon niet slapen. Met een slaappil lukte het wel, maar ik was vergeten mijn wekker te zetten. Toen ik wakker werd, was de eerste briefing over stilstaande fases al voorbij', vertelt de voormalige aanvoerder.

Volgens Kompany was het doelpunt niet gevallen als hij zich niet had overslapen. Omdat hij de briefing had gemist, kreeg Kompany een individuele sessie met T2 Thierry Henry, verantwoordelijk voor offensieve stilstaande fases. 'Ik vertelde hem dat Brazilië op dezelfde manier verdedigt als Manchester City. Ik zag de Braziliaanse bondscoach Tite op training bij City. Hij kopieerde ons spel. Ik ken de zwaktes van dat systeem. Neem ik geen slaappil, heb ik het gesprek met Thierry Henry niet en loopt het misschien helemaal anders. Het is ongelofelijk', zegt Kompany, die de opmerking over het systeem van Brazilië naar eigen zeggen nooit zou ebben gemaakt voor de volledige groep.

De 32-jarige Kompany is een sterkhouder bij de Rode Duivels sinds zijn eerste selectie in 2004. In totaal droeg Kompany al 87 keer het Belgische truitje (4 doelpunten). Op het WK in Rusland miste de verdediger de eerste 2 wedstrijden nog door blessure, maar tegen Engeland (0-1 winst) kreeg hij zijn eerste speelminuten. In de volgende vier WK-wedstrijden, waaronder de halve finale tegen Frankrijk (1-0 verlies) en troostfinale tegen opnieuw Engeland (2-0 winst), maakte Kompany de 90 minuten vol.

In het jaaroverzicht van Sporza komt Vincent Kompany terug op de kwartfinale van het afgelopen WK tegen Brazilië. De score werd geopend door een own goal van Fernandinho, die een kopbal van Kompany devieerde.Volgens Kompany was dat doelpunt niet gevallen als hij zich niet overslapen had.. 'De avond voor de wedstrijd was er veel lawaai en ik kon niet slapen. Met een slaappil lukte het wel, maar ik was vergeten mijn wekker te zetten. Toen ik wakker werd, was de eerste briefing over stilstaande fases al voorbij', vertelt de voormalige aanvoerder.Volgens Kompany was het doelpunt niet gevallen als hij zich niet had overslapen. Omdat hij de briefing had gemist, kreeg Kompany een individuele sessie met T2 Thierry Henry, verantwoordelijk voor offensieve stilstaande fases. 'Ik vertelde hem dat Brazilië op dezelfde manier verdedigt als Manchester City. Ik zag de Braziliaanse bondscoach Tite op training bij City. Hij kopieerde ons spel. Ik ken de zwaktes van dat systeem. Neem ik geen slaappil, heb ik het gesprek met Thierry Henry niet en loopt het misschien helemaal anders. Het is ongelofelijk', zegt Kompany, die de opmerking over het systeem van Brazilië naar eigen zeggen nooit zou ebben gemaakt voor de volledige groep. De 32-jarige Kompany is een sterkhouder bij de Rode Duivels sinds zijn eerste selectie in 2004. In totaal droeg Kompany al 87 keer het Belgische truitje (4 doelpunten). Op het WK in Rusland miste de verdediger de eerste 2 wedstrijden nog door blessure, maar tegen Engeland (0-1 winst) kreeg hij zijn eerste speelminuten. In de volgende vier WK-wedstrijden, waaronder de halve finale tegen Frankrijk (1-0 verlies) en troostfinale tegen opnieuw Engeland (2-0 winst), maakte Kompany de 90 minuten vol.