Voetbalbond tracht extra tickets voor Schotland-België te bemachtigen

© Belga

De Rode Duivels zijn ‘hot’. Veel Belgen willen erbij zijn op 6 september in Glasgow om het Belgische team aan te moedigen. De Belgische Voetbalbond tracht extra tickets te krijgen.

De Rode Duivels zullen in hun achtste WK-kwalificatie-interland in groep A, op vrijdag 6 september in Glasgow tegen Schotland, gesteund worden door 4.200 Belgische fans. Dat meldt de Belgische Voetbalbond (KBVB) op zijn website. Bovendien onderhandelen de KBVB en supportersfederatie 1895 voor extra tickets.

“De interesse voor de belangrijke wedstrijd in Schotland is enorm”, meldt de KBVB. “De vraag was overweldigend en de beschikbare tickets waren in geen tijd uitverkocht. Daarom stelt de KBVB met fanclub 1895 alles in het werk om extra tickets te bemachtigen. Vanaf 1 augustus volgt meer nieuws”, klinkt het. “1895 stelde een wachtlijst samen, die beschikbaar is bij de plaatselijke fanclubs”.

De Rode Duivels doen het momenteel uitstekend in hun voorronde voor het WK van 2014 in Brazilië. De troepen van bondscoach Marc Wilmots hebben na zeven duels negentien punten en staan daarmee aan de leiding in groep A. Ze hebben drie punten voorsprong op eerste achtervolger Kroatië, dat op 6 september naar rivaal Servië trekt.

Oefenduel tegen Frankrijk

De Duivels zijn de laatste maanden bijzonder ‘hot’ bij de supporters en speelden hun voorbije vijf thuiswedstrijden in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Ook het oefenduel van 14 augustus in Brussel tegen Frankrijk was in geen tijd uitverkocht. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content