Komend seizoen speelt (opnieuw) geen enkele voormalige Oost-Duitse voetbalclub in de Bundesliga. Dat is al voor het zesde opeenvolgende seizoen het geval, sinds de degradatie van Energie Cottbus in 2009.

In die 25 jaar maakten slechts vier voormalige Oost-Duitse clubs deel uit van de Bundesliga. Hansa Rostock staat het hoogst gerangschikt in de eeuwige Bundesligalijst: met twaalf seizoenen eersteklassevoetbal prijkt het als eerste Oost-Duitse club op de 24e plaats in een lijst met 53 Duitse clubs die ooit op het hoogte niveau uitkwamen. Rostock was de laatste Oost-Duitse kampioen in dat beslissende seizoen 1990/91 toen alleen de eerste twee naar de Bundesliga mochten. Tot dan had het in Oost-Duitsland geen enkele titel of beker gewonnen. Dynamo Dresden, de tweede gelukkige in dat seizoen, hield het vier jaar vol. Cottbus speelde zes seizoenen Bundesliga, VfB Leipzig één jaar.

Dit seizoen rust alle hoop op de twee Oost-Duitse tweedeklassers: RB Leipzig, een paar jaar geleden overgenomen door Red Bull, en Union Berlin. De voormalige top uit Oost-Duitsland speelt nog lager. In derde klasse zitten liefst acht voormalige Oost-Duitse clubs, waaronder nieuwkomer FC Magdeburg, in 1974 nog Europabekerwinnaar, dat dit jaar 50 jaar bestaat. Magdeburg speelde vorige week de Oost-Duitse derby tegen RW Erfurt voor 22.000 toeschouwers. Dynamo Dresden, dat 12.000 abonnementen verkocht, werkte zijn eerste thuiswedstrijd af voor 25.000 toeschouwers. Niet slecht voor derde klasse.

(Geert Foutré)

Komend seizoen speelt (opnieuw) geen enkele voormalige Oost-Duitse voetbalclub in de Bundesliga. Dat is al voor het zesde opeenvolgende seizoen het geval, sinds de degradatie van Energie Cottbus in 2009.In die 25 jaar maakten slechts vier voormalige Oost-Duitse clubs deel uit van de Bundesliga. Hansa Rostock staat het hoogst gerangschikt in de eeuwige Bundesligalijst: met twaalf seizoenen eersteklassevoetbal prijkt het als eerste Oost-Duitse club op de 24e plaats in een lijst met 53 Duitse clubs die ooit op het hoogte niveau uitkwamen. Rostock was de laatste Oost-Duitse kampioen in dat beslissende seizoen 1990/91 toen alleen de eerste twee naar de Bundesliga mochten. Tot dan had het in Oost-Duitsland geen enkele titel of beker gewonnen. Dynamo Dresden, de tweede gelukkige in dat seizoen, hield het vier jaar vol. Cottbus speelde zes seizoenen Bundesliga, VfB Leipzig één jaar. Dit seizoen rust alle hoop op de twee Oost-Duitse tweedeklassers: RB Leipzig, een paar jaar geleden overgenomen door Red Bull, en Union Berlin. De voormalige top uit Oost-Duitsland speelt nog lager. In derde klasse zitten liefst acht voormalige Oost-Duitse clubs, waaronder nieuwkomer FC Magdeburg, in 1974 nog Europabekerwinnaar, dat dit jaar 50 jaar bestaat. Magdeburg speelde vorige week de Oost-Duitse derby tegen RW Erfurt voor 22.000 toeschouwers. Dynamo Dresden, dat 12.000 abonnementen verkocht, werkte zijn eerste thuiswedstrijd af voor 25.000 toeschouwers. Niet slecht voor derde klasse.(Geert Foutré)