Voetballer scoort hattrick na geboorte dochter (video)

© Reuters

Jonathan Soriano, aanvaller bij eersteklasser Red Bull Salzburg, beleefde het weekend van zijn leven. Hij werd papa van zijn derde kindje. Van het ziekenhuis spurtte hij ijlings naar de wedstrijd tegen Wolfsberg waarin hij in de tweede helft een hattrick scoorde.

De Spaanse aanvaller Jonathan Soriano van de Oostenrijkse eersteklasser Red Bull Salzburg beleefde zaterdag een wel heel heuglijke dag. Eerst werd hij vader van een derde kindje, daarna maakte hij een hattrick bij zijn invalbeurt tegen Wolfsberg.

In het begin van de namiddag werd clubtopscorer Soriano in het ziekenhuis vader van een derde kindje, een dochter met de naam Abril. Na de geboorte stuurde een vriend een boodschap naar de clubwoordvoerder: “Het kleine meisje is daar, we zijn op weg naar het stadion. Zeg aan de trainer dat ‘Jonny’ graag wil spelen als dat mag”, staat te lezen in de krant Salzburger Nachtrichter.

Het was ondertussen 18u53 wanneer de 27-jarige Spanjaard aankwam in het stadion en de wedstrijd van Salzburg tegen Wolfsberg, vijfde in de stand, al 23 minuten aan de gang was. In het begin van de tweede helft mag Soriano ondanks zijn late aankomst invallen bij een 2-2 stand, en scoort zowaar zijn 23e, 24e en 25e doelpunt van het seizoen. Salzburg wint uiteindelijk met 6-2.

Soriano: ‘Ik zal deze dag nooit vergeten’

Een glunderende Soriano sprak meteen na de wedstrijd met de Oostenrijkse tv-zender ORF. “Wat een ongelooflijke dag voor mij. Mogen invallen, en dan nog een hattrick maken. Ik zal deze dag nooit vergeten. Nu wil ik maar een ding en dat is terugkeren naar mijn vrouw en dochter na een welverdiende douche”, vertelde de kersverse vader .

Red Bull Salzburg staat, met nog zes wedstrijden te gaan, tweede in de Oostenrijkse Bundesliga met zes punten achterstand op leider Austria Wenen. (Belga/INM)