Patrick De Koster werd eind augustus door onderzoeksrechter Michel Claise onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en witwassen. Op 18 september besliste de kamer van inbeschuldigingstelling om zijn voorlopige hechtenis te verlengen, maar dan onder de modaliteit van het elektronisch toezicht. De Koster mocht daarom begin vorige week de gevangenis verlaten met een enkelband.

Het onderzoek naar De Koster ging in 2019 van start na een klacht van Kevin De Bruyne zelf en zou draaien rond commissies die De Koster onterecht zou opgestreken hebben toen De Bruyne bij het Duitse Wolfsburg speelde, in 2013 en 2014. Die transfer kwam mede tot stand via spelersmakelaar Didier Frenay en er zou sprake zijn van onrechtmatige betalingen via Liechtenstein.

Volgens de advocaten van De Koster heeft de voetbalmakelaar nooit iets onoorbaars gedaan en zeker geen misdrijven gepleegd. Intussen is De Koster ook geconfronteerd met Kevin De Bruyne, een confrontatie die volgens zijn advocaten sereen en vooral verhelderend was verlopen. (Belga)

Patrick De Koster werd eind augustus door onderzoeksrechter Michel Claise onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en witwassen. Op 18 september besliste de kamer van inbeschuldigingstelling om zijn voorlopige hechtenis te verlengen, maar dan onder de modaliteit van het elektronisch toezicht. De Koster mocht daarom begin vorige week de gevangenis verlaten met een enkelband. Het onderzoek naar De Koster ging in 2019 van start na een klacht van Kevin De Bruyne zelf en zou draaien rond commissies die De Koster onterecht zou opgestreken hebben toen De Bruyne bij het Duitse Wolfsburg speelde, in 2013 en 2014. Die transfer kwam mede tot stand via spelersmakelaar Didier Frenay en er zou sprake zijn van onrechtmatige betalingen via Liechtenstein. Volgens de advocaten van De Koster heeft de voetbalmakelaar nooit iets onoorbaars gedaan en zeker geen misdrijven gepleegd. Intussen is De Koster ook geconfronteerd met Kevin De Bruyne, een confrontatie die volgens zijn advocaten sereen en vooral verhelderend was verlopen. (Belga)