De Deense voetballer Christian Eriksen, die in het eerste duel op het Europees kampioenschap voetbal van zijn land werd getroffen door een hartstilstand, heeft zich onmiddellijk na de nederlaag tegen België via WhatsApp gemeld bij zijn teamgenoten. Daarin schreef hij dat de spelers 'ongelooflijk goed' hadden gespeeld.

De Rode Duivels speelden donderdag in Kopenhagen een onherkenbare eerste helft, maar ook een zeer sterke tweede periode. Daarin bogen de Duivels, onder leiding van een uitstekend ingevallen Kevin De Bruyne, een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege. Jan Vertonghen en Romelu Lukaku beseften na afloop dat de eerste helft van een veel te laag niveau was.

In de EK-groep van de Rode Duivels heeft Finland geen tweede keer op rij kunnen stunten. Enkele dagen na hun veelbesproken 0-1 zege tegen Denemarken, in de wedstrijd waarin Christian Eriksen een hartstilstand kreeg, verloren de Scandinaviërs woensdagnamiddag in Sint-Petersburg met 0-1 van Rusland. De Russen herpakten zich zo na de 3-0 nederlaag tegen Lukaku en co.

Benjamin Pavard gaf toe dat hij tijdens Frankrijk-Duitsland tien à vijftien seconden buiten westen was. Toch werkte hij de wedstrijd af. Hoe is dat in deze tijden nog mogelijk?

De Rode Duivels zijn woensdagvoormiddag met de bus vertrokken vanuit het nationale oefencentrum in Tubeke richting de luchthaven, waar ze het vliegtuig nemen naar Denemarken, morgen/donderdag in Kopenhagen de tegenstander in de tweede EK-wedstrijd. Op foto's die de Belgische voetbalbond (KBVB) op de sociale media zette, is te zien hoe Kevin De Bruyne en Jan Vertonghen van de partij zijn.