Voor de kwartfinales: de opvallendste cijfers van de Champions League

© REUTERS

De kwartfinales van de Champions League komen eraan. Enkele opvallende cijfers.

5

Belgen wisten zich te kwalificeren voor de kwartfinales. Thomas Vermaelen (FC Barcelona), Simon Mignolet (Liverpool), Radja Nainggolan (AS Roma), Kevin De Bruyne en Vincent Kompany (beiden Manchester City) maken nog kans om eind mei de beker met de grote oren de lucht in te steken.

353

doelpunten werden tot nu toe al gescoord in deze editie van de Champions League. Omgerekend 3,15 goals per wedstrijd of 1 doelpunt om de 28 minuten.

957

miljoen euro. Dat is volgens de doorgaans betrouwbare website Transfermarkt de waarde van de selectie van FC Barcelona. Dat is meer dan Real Madrid (858,5 miljoen), Manchester City (792,5 miljoen) en Bayern München (642,5 miljoen).

28

doelpunten heeft Liverpool gemaakt in acht wedstrijden. Met gemiddeld 3,5 goals per match staan The Reds alleen aan kop en laten ze de tweede, Bayern München (2,63), ver achter zich. AS Roma en Juventus, zijn de slechtst scorende ploegen van de teams in de kwartfinales: ze maakten gemiddeld 1,38 doelpunten per wedstrijd.

2

keer in acht wedstrijden mocht Barçadoelman Marc-André ter Stegen zich omdraaien. Daarmee is hij de minst geklopte doelman op het kampioenenbal. Loris Karius, de vervanger van Simon Mignolet bij Liverpool, speelde alle CL-matchen en mocht de bal zes keer uit zijn netten vissen.

1,63

potten kreeg Sevilla gemiddeld om de oren per wedstrijd. Dat is het meeste van alle gekwalificeerde teams. Real Madrid is de op één na slechtste met 1,13 doelpunten.

159

is het aantal doelpogingen van de Koninklijke. Dat zijn er ongeveer 20 per wedstrijd. Het scoort daarmee beter dan Bayern München (156 doelpogingen) en Liverpool (144). Verrassend genoeg komt FC Barcelona maar aan 102 pogingen, wat het minste is van alle gekwalificeerde ploegen.

5

keer trof Real Madrid het doelhout. Drie daarvan kwamen door toedoen van Cristiano Ronaldo.

5777

maal voerden de mannen van Pep Guardiola een geslaagde pass uit. Op de tweede plaats komt zijn Catalaanse ex-team met 5353 passes.

63

procent balbezit had Manchester City tot nu toe. Het is daarmee de meest dominante ploeg in de Champions League. Barcelona zit de Citizens op de hielen met 62 procent en Sevilla is de verrassende derde met 58 procent.

39

minuten had Barça gemiddeld de bal in eigen rangen. De grote rivaal uit Madrid volgt op de voet met 36 minuten.

68

hoekschoppen wist Real tot nu toe te verzamelen, wat het meest is van alle CL-ploegen. Meer dan Sevilla (64) en Bayern (63).

35

keer kreeg Real Madrid een hoekschop tegen. Geen enkele kwartfinalist doet slechter. AS Roma (33) en Sevilla (32) volgen op de tweede en derde plaats.

110

keer floot een scheidsrechter een fout tegen Juventus. Liverpool (99) en Bayern München (97) volgen op ruime afstand.

108

fouten hadden de tegenstanders nodig om Barcelona af te stoppen. Enkel Juventus (106) komt in de buurt.

720

minuten of 8 matchen speelde iedere gekwalificeerde ploeg tot nu toe. Buiten doelmannen Allisson Becker (AS Roma), Loris Karius (Liverpool) en Sergio Rico (Sevilla) stonden enkel Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Aleksandar Kolarov (AS Roma), Sergio Escudero (Sevilla) en Alex Sandro (Juventus) de volle 720 minuten op het veld.

87.459

meter liep linkervleugelverdediger Alex Sandro tot nu toe in de Champions League, wat het meeste is van alle spelers. Daarmee behaalt hij een gemiddelde van 10,93 km per wedstrijd.

12

doelpunten scoorde Ronaldo voorlopig. Hij doet daarmee beter dan Wissam Ben Yedder (8), de killer van Manchester United, en Roberto Firmino (7). Lionel Messi, Mo Salah en Sadio Mané volgen met zes rozen achter hun naam.

26

doelpogingen ondernam CR7. Grote concurrent Messi (19) volgt als tweede met drie doelpogingen meer dan de Egyptenaar Mo Salah (16).

797

geslaagde passes verstuurde Éver Banega, de Argentijnse middenvelder van FC Sevilla. Sergio Busquets (688) is tweede. Opvallend: de verdedigers van Man City – Eliaquim Mangala (97 procent), Vincent Kompany (96), John Stones (96), Nicolás Otamendi (95), Fabian Delph (94) – halen bijna allemaal een hoog percentage geslaagde passes.

24

fouten. Daarmee is Paulo Dybala de speler in de kwartfinales die het vaakst foutief werd afgestopt. Veel meer dan zijn landgenoot Messi, die maar 13 fouten uitlokte.

16

overtredingen maakte Emre Can (Liverpool) in de CL-campagne tot nu toe. Van de acht kwartfinalisten is hij de speler die het vaakst zijn boekje te buiten ging. Het leverde hem ook drie gele kaarten op.

Partner Content