Voormalig vicevoorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA) Ahmad Ahmad, die een schorsing van vijf jaar kreeg van de ethische commissie van de FIFA, ziet zijn straf in beroep teruggebracht worden tot twee jaar. Dat heeft het Internationaal Sporttribunaal (TAS) gemeld.

De 61-jarige Malagassiër, die tot zijn schorsing tevens voorzitter was van de Afrikaanse voetbalbond (CAF), werd in november 2020 gesanctioneerd wegens financieel gesjoemel. Hij moest ook een boete van 200.000 Zwitserse frank (185.000 euro) betalen.

Volgens de FIFA is Ahmad schuldig aan het krijgen en uitdelen van giften en andere voordelen, het misbruiken van zijn positie en het mismanagement van fondsen. Het gaat om feiten die zich voordeden tussen 2017 en 2019. Ahmad ontkende steeds de beschuldigingen van corruptie.

Ahmad leidde de Afrikaanse voetbalbond sinds maart 2017 en wilde deze week voor een tweede mandaat gaan tijdens de verkiezing van 12 maart. Maar na de uitspraak van het TAS is definitief zeker dat dit niet zal lukken. Ahmad mag immers tot eind 2022 geen voetbalgerelateerde activiteiten uitvoeren. In de zomer van 2019 werd Ahmad in Parijs al eens aangehouden op verdenking van corruptie.

Voormalig vicevoorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA) Ahmad Ahmad, die een schorsing van vijf jaar kreeg van de ethische commissie van de FIFA, ziet zijn straf in beroep teruggebracht worden tot twee jaar. Dat heeft het Internationaal Sporttribunaal (TAS) gemeld.De 61-jarige Malagassiër, die tot zijn schorsing tevens voorzitter was van de Afrikaanse voetbalbond (CAF), werd in november 2020 gesanctioneerd wegens financieel gesjoemel. Hij moest ook een boete van 200.000 Zwitserse frank (185.000 euro) betalen. Volgens de FIFA is Ahmad schuldig aan het krijgen en uitdelen van giften en andere voordelen, het misbruiken van zijn positie en het mismanagement van fondsen. Het gaat om feiten die zich voordeden tussen 2017 en 2019. Ahmad ontkende steeds de beschuldigingen van corruptie. Ahmad leidde de Afrikaanse voetbalbond sinds maart 2017 en wilde deze week voor een tweede mandaat gaan tijdens de verkiezing van 12 maart. Maar na de uitspraak van het TAS is definitief zeker dat dit niet zal lukken. Ahmad mag immers tot eind 2022 geen voetbalgerelateerde activiteiten uitvoeren. In de zomer van 2019 werd Ahmad in Parijs al eens aangehouden op verdenking van corruptie.