Laporta ging tijdens een Catalaans sportfestival verder nog nergens concreet op in. Hij gaf wel aan dat hij ontevreden is over de prestaties van de hoofdmacht, die onder leiding staat van trainer Ronald Koeman.

'We hebben de Copa del Rey gewonnen en daar zijn we trots op, maar we werden al heel vroeg uitgeschakeld in de Champions League en haakten in de strijd om de landstitel naar mijn mening op een onbegrijpelijke manier af. Ik heb altijd gezegd dat ik aan het einde van het seizoen het team zal evalueren, in de zin van hoe er is gespeeld en wat de resultaten waren. En dat gaan we komende week bekendmaken.'

De opmerkingen van Laporta beloven niet veel goeds voor Koeman en zijn staf. Barcelona kan in La Liga niet hoger meer eindigen dan de derde plaats. Uit de laatste vijf competitieduels haalde de ploeg van Koeman slechts 5 punten. Vooral daardoor is de rol van Barça in de Spaanse titelrace vroegtijdig uitgespeeld. Na het afsluitende duel zaterdag bij hekkensluiter SD Eibar zal er meer duidelijkheid komen over de toekomst van Koeman en een aantal belangrijke spelers, onder wie ook de duurbetaalde sterspeler Lionel Messi.

Laporta ging tijdens een Catalaans sportfestival verder nog nergens concreet op in. Hij gaf wel aan dat hij ontevreden is over de prestaties van de hoofdmacht, die onder leiding staat van trainer Ronald Koeman. 'We hebben de Copa del Rey gewonnen en daar zijn we trots op, maar we werden al heel vroeg uitgeschakeld in de Champions League en haakten in de strijd om de landstitel naar mijn mening op een onbegrijpelijke manier af. Ik heb altijd gezegd dat ik aan het einde van het seizoen het team zal evalueren, in de zin van hoe er is gespeeld en wat de resultaten waren. En dat gaan we komende week bekendmaken.' De opmerkingen van Laporta beloven niet veel goeds voor Koeman en zijn staf. Barcelona kan in La Liga niet hoger meer eindigen dan de derde plaats. Uit de laatste vijf competitieduels haalde de ploeg van Koeman slechts 5 punten. Vooral daardoor is de rol van Barça in de Spaanse titelrace vroegtijdig uitgespeeld. Na het afsluitende duel zaterdag bij hekkensluiter SD Eibar zal er meer duidelijkheid komen over de toekomst van Koeman en een aantal belangrijke spelers, onder wie ook de duurbetaalde sterspeler Lionel Messi.