Amper drie dagen na zijn verkiezing tot nieuwe voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA krijgt Gianni Infantino al beschuldigingen naar het hoofd geslingerd. De verkiezing van de Zwitser, die na 17 jaar zijn verguisde landgenoot Sepp Blatter opvolgt, moet een einde maken aan een turbulente periode bij de FIFA, dat geplaagd wordt door een rist schandalen, onderzoeken en rechtszaken.

Maar volgens Maurizio Zamparini, de flamboyante voorzitter van Palermo, is het business as usual bij de FIFA. De Italiaan heeft zo zijn twijfels bij de eerlijkheid van de verkiezing van vorige vrijdag 26 februari. 'Het systeem verandert niet en de nieuwe president maakt er al lang deel van uit. Als Infantino verkozen werd, dan is dat alleen omdat hij meer stemmen kocht dan de sjeik (Salman bin Ibrahim al-Khalifa),' zei Zamparini volgens Italiaanse media. Hij voegde er nog aan toe: 'Ik hoop dat hij me schorst omdat ik dit heb gezegd, het zou voor mij een eer zijn.'

Infantino werd vrijdag verkozen nadat hij in de tweede stemronde 115 van de 207 stemmen achter zijn naam kreeg. Hiermee versloeg de Zwitser de Bahreinse sjeik Salman bin Ibrahim al Khalifa, medefavoriet voor het voorzitterschap. (KVDA)

Amper drie dagen na zijn verkiezing tot nieuwe voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA krijgt Gianni Infantino al beschuldigingen naar het hoofd geslingerd. De verkiezing van de Zwitser, die na 17 jaar zijn verguisde landgenoot Sepp Blatter opvolgt, moet een einde maken aan een turbulente periode bij de FIFA, dat geplaagd wordt door een rist schandalen, onderzoeken en rechtszaken.Maar volgens Maurizio Zamparini, de flamboyante voorzitter van Palermo, is het business as usual bij de FIFA. De Italiaan heeft zo zijn twijfels bij de eerlijkheid van de verkiezing van vorige vrijdag 26 februari. 'Het systeem verandert niet en de nieuwe president maakt er al lang deel van uit. Als Infantino verkozen werd, dan is dat alleen omdat hij meer stemmen kocht dan de sjeik (Salman bin Ibrahim al-Khalifa),' zei Zamparini volgens Italiaanse media. Hij voegde er nog aan toe: 'Ik hoop dat hij me schorst omdat ik dit heb gezegd, het zou voor mij een eer zijn.'Infantino werd vrijdag verkozen nadat hij in de tweede stemronde 115 van de 207 stemmen achter zijn naam kreeg. Hiermee versloeg de Zwitser de Bahreinse sjeik Salman bin Ibrahim al Khalifa, medefavoriet voor het voorzitterschap. (KVDA)