Angel María Villar staat al 29 jaar aan het hoofd van de Spaanse Voetbalbond (RFEF), maar daar kan dus binnenkort een einde aan komen. Enkele Spaanse media schrijven dat hij wordt aangehouden ter verdenking van misbruik van vertrouwen, verduistering en valsheid in geschrifte.

De vermeende feiten dateren van 2009 en de daaropvolgende jaren. Villar zou, als eindverantwoordelijke van de RFEF, contracten hebben toegekend aan bedrijven die gerelateerd zijn met zijn zoon, en dat ten nadele van de schatkist van de RFEF en ter verrijking van Villar en zijn zoon Gorka. Hij kreeg in 2015 een boete van de FIFA omdat hij weigerde mee te werken omtrent het onderzoek de toewijzing van de wereldkampioenschappen in 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar).

De Spaanse krant Marca meldt dat de Spaanse politie enkele wedstrijden van de Spaanse nationale selectie als verdacht beschouwt, omwille van het overhevelen van geld ten koste van de RFEF: één daarvan is die tussen Spanje en Zuid-Korea van 1 juni 2016. De anderen zijn veelal vriendschappelijke wedstrijden, ook die houdt de politie onder de loep.

Vorig jaar op één september werkten de Rode Duivels nog een vriendschappelijke interland af tegen de Spanjaarden. Of ook deze wedstrijd onderzocht wordt door de politie is niet geweten.

Angel María Villar staat al 29 jaar aan het hoofd van de Spaanse Voetbalbond (RFEF), maar daar kan dus binnenkort een einde aan komen. Enkele Spaanse media schrijven dat hij wordt aangehouden ter verdenking van misbruik van vertrouwen, verduistering en valsheid in geschrifte.De vermeende feiten dateren van 2009 en de daaropvolgende jaren. Villar zou, als eindverantwoordelijke van de RFEF, contracten hebben toegekend aan bedrijven die gerelateerd zijn met zijn zoon, en dat ten nadele van de schatkist van de RFEF en ter verrijking van Villar en zijn zoon Gorka. Hij kreeg in 2015 een boete van de FIFA omdat hij weigerde mee te werken omtrent het onderzoek de toewijzing van de wereldkampioenschappen in 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar).De Spaanse krant Marca meldt dat de Spaanse politie enkele wedstrijden van de Spaanse nationale selectie als verdacht beschouwt, omwille van het overhevelen van geld ten koste van de RFEF: één daarvan is die tussen Spanje en Zuid-Korea van 1 juni 2016. De anderen zijn veelal vriendschappelijke wedstrijden, ook die houdt de politie onder de loep.Vorig jaar op één september werkten de Rode Duivels nog een vriendschappelijke interland af tegen de Spanjaarden. Of ook deze wedstrijd onderzocht wordt door de politie is niet geweten.