"De ouderwetse lipmicrofoons worden dicht bij de mond gedragen, waardoor de overdracht van de decibels veel minder is," zegt woordvoerder Bjorn Verdoodt maandag in de kranten.

"De microfoons dateren eigenlijk uit de jaren zeventig, maar blijken nu toch weer hun waarde te hebben. De simpelste oplossingen zijn vaak de beste."

"Zo blijft de vuvuzela als couleur locale behouden, en is de uitzending toch genietbaar voor onze kijkers."

Supporters en ook spelers klagen steen en been over de vuvuzela, die een monotoon geluid van circa 100 decibel produceert. Dat kan zelfs gehoorschade veroorzaken.

"De ouderwetse lipmicrofoons worden dicht bij de mond gedragen, waardoor de overdracht van de decibels veel minder is," zegt woordvoerder Bjorn Verdoodt maandag in de kranten. "De microfoons dateren eigenlijk uit de jaren zeventig, maar blijken nu toch weer hun waarde te hebben. De simpelste oplossingen zijn vaak de beste." "Zo blijft de vuvuzela als couleur locale behouden, en is de uitzending toch genietbaar voor onze kijkers."Supporters en ook spelers klagen steen en been over de vuvuzela, die een monotoon geluid van circa 100 decibel produceert. Dat kan zelfs gehoorschade veroorzaken.