Dat Diego Simeone een zucht van opluchting slaakte toen Atlético Madrid in de kwartfinales van de Champions League Barcelona lootte, is een overstatement, maar dat het niet Chelsea was, zorgde toch voor enige vreugde in het rood-witte kamp.

Tegen The Blues zou Atlético immers moeten aantreden zonder zijn Belgische doelman, aangezien die eigendom is van de club van Roman Abramovitsj en er daaromtrent een clausule in zijn contract opgenomen zou zijn.

Voor de Europese supercup in 2012 gaf de club de toestemming aan Atlético om Courtois op te stellen en kreeg ze daar spijt van, want Atlético maakte toen brandhout van Chelsea (4-1).

Vier gegadigden

Het contract van Courtois bij The Blues loopt af in 2016, de afkoopsom bedraagt twintig miljoen euro.

Behalve de Londense club zijn er volgens de Spaanse pers nog drie teams geïnteresseerd in de Belg: Atlético Madrid, Real Madrid en Barcelona.

Als José Mourinho ook volgend seizoen wil doorgaan met Petr Cech tussen de palen, zou Chelsea Courtois een vierde seizoen op rij kunnen uitlenen aan Atlético.

De Madrileense club is dit seizoen in ieder geval bezig geweest met de contractverlengingen van een aantal sleutelspelers, zoals Diego Costa, Diego Godín, Adrián en Raúl García, allemaal tot 2018.

Het is een publiek geheim dat Simeone ook Courtois bij de ploeg wil houden.

Dat Diego Simeone een zucht van opluchting slaakte toen Atlético Madrid in de kwartfinales van de Champions League Barcelona lootte, is een overstatement, maar dat het niet Chelsea was, zorgde toch voor enige vreugde in het rood-witte kamp.Tegen The Blues zou Atlético immers moeten aantreden zonder zijn Belgische doelman, aangezien die eigendom is van de club van Roman Abramovitsj en er daaromtrent een clausule in zijn contract opgenomen zou zijn. Voor de Europese supercup in 2012 gaf de club de toestemming aan Atlético om Courtois op te stellen en kreeg ze daar spijt van, want Atlético maakte toen brandhout van Chelsea (4-1). Vier gegadigdenHet contract van Courtois bij The Blues loopt af in 2016, de afkoopsom bedraagt twintig miljoen euro. Behalve de Londense club zijn er volgens de Spaanse pers nog drie teams geïnteresseerd in de Belg: Atlético Madrid, Real Madrid en Barcelona. Als José Mourinho ook volgend seizoen wil doorgaan met Petr Cech tussen de palen, zou Chelsea Courtois een vierde seizoen op rij kunnen uitlenen aan Atlético. De Madrileense club is dit seizoen in ieder geval bezig geweest met de contractverlengingen van een aantal sleutelspelers, zoals Diego Costa, Diego Godín, Adrián en Raúl García, allemaal tot 2018. Het is een publiek geheim dat Simeone ook Courtois bij de ploeg wil houden.