Wil je een stijlvolle middenvelder worden, dan helpt het als je voornaam André is. We denken hierbij in de eerste plaats aan André Van Herpe, nonkel van ondergetekende en in de jaren 50 voetballer bij AA Gent en de Rode Duivels.

Van Herpe plaveide de weg voor andere begenadigde middenvelders met dezelfde voornaam: Andreas Möller in de jaren negentig, en meer recent Andrea Pirlo en Andrés Iniesta.

Gracieuze voetballer

De aflossing van de wacht is gegarandeerd nu André Gomes is opgestaan tijdens dit EK. De nog geen 23-jarige Portugese middenvelder loopt voorlopig nog wat in de schaduw van Cristiano Ronaldo en de piepjonge sensatie Renato Sanches, maar hij is ongetwijfeld een van de meest gracieuze voetballers van het toernooi.

De kwartfinale tegen Polen moest hij noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan met een spierblessure, maar tegen Wales mag hij aan de aftrap verwacht worden.

Een doelpuntenmachine is de middenvelder niet, maar zijn fluwelen balbehandeling, sierlijke stijl en spelintelligentie maken van hem een plezier om naar te kijken.

120 miljoen euro

Gomes ligt nog tot 2020 onder contract bij Valencia CF en in zijn opstapclausule staat een bedrag van maar liefst 120 miljoen euro.

Verwacht wordt dat Valencia wel wat water bij de wijn zal doen, aangezien het naast een CL-ticket greep en financieel nog steeds in woelige wateren verkeert. Vijfentwintig procent van de transfersom zal het overigens wel moeten afstaan aan SL Benfica, de vorige club van Gomes.

Gomes' makelaar is niemand minder dan Jorge Mendes, die - zoals geweten - een voet tussen de deur heeft bij Real Madrid. Zinédine Zidane zou er naar verluidt graag iemand bij hebben die op termijn de nu 30-jarige Luka Modric kan vervangen.

De jonge Portugees wil echter nog niets van een transfer weten, liet hij optekenen. Hij is ten volle gefocust op het EK met Portugal.

Wil je een stijlvolle middenvelder worden, dan helpt het als je voornaam André is. We denken hierbij in de eerste plaats aan André Van Herpe, nonkel van ondergetekende en in de jaren 50 voetballer bij AA Gent en de Rode Duivels.Van Herpe plaveide de weg voor andere begenadigde middenvelders met dezelfde voornaam: Andreas Möller in de jaren negentig, en meer recent Andrea Pirlo en Andrés Iniesta. De aflossing van de wacht is gegarandeerd nu André Gomes is opgestaan tijdens dit EK. De nog geen 23-jarige Portugese middenvelder loopt voorlopig nog wat in de schaduw van Cristiano Ronaldo en de piepjonge sensatie Renato Sanches, maar hij is ongetwijfeld een van de meest gracieuze voetballers van het toernooi.De kwartfinale tegen Polen moest hij noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan met een spierblessure, maar tegen Wales mag hij aan de aftrap verwacht worden.Een doelpuntenmachine is de middenvelder niet, maar zijn fluwelen balbehandeling, sierlijke stijl en spelintelligentie maken van hem een plezier om naar te kijken.Gomes ligt nog tot 2020 onder contract bij Valencia CF en in zijn opstapclausule staat een bedrag van maar liefst 120 miljoen euro. Verwacht wordt dat Valencia wel wat water bij de wijn zal doen, aangezien het naast een CL-ticket greep en financieel nog steeds in woelige wateren verkeert. Vijfentwintig procent van de transfersom zal het overigens wel moeten afstaan aan SL Benfica, de vorige club van Gomes.Gomes' makelaar is niemand minder dan Jorge Mendes, die - zoals geweten - een voet tussen de deur heeft bij Real Madrid. Zinédine Zidane zou er naar verluidt graag iemand bij hebben die op termijn de nu 30-jarige Luka Modric kan vervangen.De jonge Portugees wil echter nog niets van een transfer weten, liet hij optekenen. Hij is ten volle gefocust op het EK met Portugal.