Pep Guardiola zit wel met heel wat blessurezorgen. Arjen Robben, Franck Ribéry, David Alaba en Holger Badstuber zijn geblesseerd, spits Robert Lewandowski is onzeker na zijn hersenschudding en neus- en kaakbreuk. De Pool zit wel in de selectie en liet op Twitter al weten dat hij er klaar voor is.

Zaterdag verloor Bayern met 2-0 van Leverkusen, maar Guardiola liet zijn topspelers wat rusten met het oog op deze levensbelangrijke match. Twee jaar geleden verpulverde Der Rekordmeister Barcelona met 4-0 en 3-0 in de halve finales.

Revanche

De Barcelonatrein lijkt helemaal onder stoom gekomen. Het vernederde Cordoba afgelopen weekend met een 0-8-pandoering. Vooraan is er een ongeziene klasse met het trio Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez. Zij zijn dan ook klaar voor revanche te nemen na het debacle van twee jaar geleden.

Coach Luis Enrique kan over al zijn topspelers beschikken, verdediger Jérémy Mathieu is de enige afwezige. Onze landgenoot Thomas Vermaelen zit daardoor voor het eerst in de wedstrijdselectie bij de Blaugrana.

Messi gaf hoogst uitzonderlijk een persconferentie voor aanvang van de wedstrijd. 'Guardiola kent ons goed, maar wij weten precies wat hij van zijn ploeg vraagt. De fans zullen hem een warm applaus geven, want ze zijn nog niet vergeten welke prijzen hij met de club behaald heeft', aldus de Argentijnse sterspeler.

Deze kraker is ook een duel tussen de coaches van beide teams. Guardiola en Luis Enrique vormden in de jaren 90 het middenveld van Barcelona. Leuk detail: telkens beide teams tegenover mekaar stonden, won de winnaar van het duel ook de Champions League. Behalve in 1999, waarin Bayern in extremis de beker uit handen gaftegen Manchester United.

Pep Guardiola zit wel met heel wat blessurezorgen. Arjen Robben, Franck Ribéry, David Alaba en Holger Badstuber zijn geblesseerd, spits Robert Lewandowski is onzeker na zijn hersenschudding en neus- en kaakbreuk. De Pool zit wel in de selectie en liet op Twitter al weten dat hij er klaar voor is. Zaterdag verloor Bayern met 2-0 van Leverkusen, maar Guardiola liet zijn topspelers wat rusten met het oog op deze levensbelangrijke match. Twee jaar geleden verpulverde Der Rekordmeister Barcelona met 4-0 en 3-0 in de halve finales.De Barcelonatrein lijkt helemaal onder stoom gekomen. Het vernederde Cordoba afgelopen weekend met een 0-8-pandoering. Vooraan is er een ongeziene klasse met het trio Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez. Zij zijn dan ook klaar voor revanche te nemen na het debacle van twee jaar geleden. Coach Luis Enrique kan over al zijn topspelers beschikken, verdediger Jérémy Mathieu is de enige afwezige. Onze landgenoot Thomas Vermaelen zit daardoor voor het eerst in de wedstrijdselectie bij de Blaugrana. Messi gaf hoogst uitzonderlijk een persconferentie voor aanvang van de wedstrijd. 'Guardiola kent ons goed, maar wij weten precies wat hij van zijn ploeg vraagt. De fans zullen hem een warm applaus geven, want ze zijn nog niet vergeten welke prijzen hij met de club behaald heeft', aldus de Argentijnse sterspeler.Deze kraker is ook een duel tussen de coaches van beide teams. Guardiola en Luis Enrique vormden in de jaren 90 het middenveld van Barcelona. Leuk detail: telkens beide teams tegenover mekaar stonden, won de winnaar van het duel ook de Champions League. Behalve in 1999, waarin Bayern in extremis de beker uit handen gaftegen Manchester United.