In Sport/Voetbalmagazine komt Jacky Mathijssen, nu hoofdtrainer bij Germinal Beerschot, terug op zijn ontslag bij Charleroi op 19 september 2010 na een 0-5-nederlaag tegen Club Brugge. "Charleroi is gewoon een fout verhaal geweest," zegt hij. "Ik liet mij door de hulpkreten van zowat iedereen daar overhalen om terug te keren, maar dat was een vergissing. Eén man had de moed moeten opbrengen om te zeggen: blijf weg, Mathijssen, want dat zal niet lukken. De voorzitter (de Iraniër Abbas Bayat, nvdr)."

Mathijssen was al een paar keer door het oog van de naald gekropen. "Bayat had mij al drie of vier keer eerder kunnen ontslaan. Zelf zegde ik trouwens ook een paar keer dat ik zou stoppen, maar dan susten anderen mij weer met de boodschap dat het wel zou beteren. Het was er gewoon niet fijn werken."

Geïsoleerde voorzitter Mathijssen spaart voorzitter Abbas Bayat niet. "Ik kan met iedereen praten, redeneren, dingen op tafel leggen en een compromis sluiten, maar naar flauwekul kan ik niet luisteren. Deze man is niet meer te herkennen in vergelijking met vijf jaar geleden. Hij is totaal geïsoleerd geraakt in zijn eigen denken en helemaal afgegleden naar een aantal vroegere ideeën. Althans, zo ervaar ik het."

"Mogi en Mehdi, zijn neven, zijn helemaal aangepast, maar hij, de oom, maakte sindsdien de omgekeerde evolutie. Onbegrijpelijk. Na drie weken al kreeg ik het gevoel: dit is gedoemd om te mislukken. Ik denk niet dat de voorzitter wou dat het zou lukken."

"Wat hij deed, vind ik overigens het domste dat ik ooit in het voetbal meemaakte: iemand die zogezegd geleerd en intelligent is, een geslaagd industrieel en een man van de wereld is, die na een wedstrijd in de kleedkamer op de trainer afstormt en hem ontslaat terwijl er dertig man op zit te kijken. Hoe denkt hij van die mensen ooit nog respect te kunnen krijgen?"

Niets verdiend

Het ontslag bezorgt Jacky Mathijssen nog altijd een wrange nasmaak. "Ook de financiële afhandeling is smerig. Dat maakt dat ik eigenlijk niets verdiende. Het is een schande."

"De zaak zal voor de rechtbank komen, maar ik hoop nog altijd in Charleroi ergens iemand te vinden die zegt: laten we dit gewoon afhandelen, zodanig dat iedereen zijn eigen weg kan gaan."

(Christian Vandenabeele)

In Sport/Voetbalmagazine komt Jacky Mathijssen, nu hoofdtrainer bij Germinal Beerschot, terug op zijn ontslag bij Charleroi op 19 september 2010 na een 0-5-nederlaag tegen Club Brugge. "Charleroi is gewoon een fout verhaal geweest," zegt hij. "Ik liet mij door de hulpkreten van zowat iedereen daar overhalen om terug te keren, maar dat was een vergissing. Eén man had de moed moeten opbrengen om te zeggen: blijf weg, Mathijssen, want dat zal niet lukken. De voorzitter (de Iraniër Abbas Bayat, nvdr)." Mathijssen was al een paar keer door het oog van de naald gekropen. "Bayat had mij al drie of vier keer eerder kunnen ontslaan. Zelf zegde ik trouwens ook een paar keer dat ik zou stoppen, maar dan susten anderen mij weer met de boodschap dat het wel zou beteren. Het was er gewoon niet fijn werken." Geïsoleerde voorzitter Mathijssen spaart voorzitter Abbas Bayat niet. "Ik kan met iedereen praten, redeneren, dingen op tafel leggen en een compromis sluiten, maar naar flauwekul kan ik niet luisteren. Deze man is niet meer te herkennen in vergelijking met vijf jaar geleden. Hij is totaal geïsoleerd geraakt in zijn eigen denken en helemaal afgegleden naar een aantal vroegere ideeën. Althans, zo ervaar ik het." "Mogi en Mehdi, zijn neven, zijn helemaal aangepast, maar hij, de oom, maakte sindsdien de omgekeerde evolutie. Onbegrijpelijk. Na drie weken al kreeg ik het gevoel: dit is gedoemd om te mislukken. Ik denk niet dat de voorzitter wou dat het zou lukken." "Wat hij deed, vind ik overigens het domste dat ik ooit in het voetbal meemaakte: iemand die zogezegd geleerd en intelligent is, een geslaagd industrieel en een man van de wereld is, die na een wedstrijd in de kleedkamer op de trainer afstormt en hem ontslaat terwijl er dertig man op zit te kijken. Hoe denkt hij van die mensen ooit nog respect te kunnen krijgen?" Niets verdiend Het ontslag bezorgt Jacky Mathijssen nog altijd een wrange nasmaak. "Ook de financiële afhandeling is smerig. Dat maakt dat ik eigenlijk niets verdiende. Het is een schande." "De zaak zal voor de rechtbank komen, maar ik hoop nog altijd in Charleroi ergens iemand te vinden die zegt: laten we dit gewoon afhandelen, zodanig dat iedereen zijn eigen weg kan gaan." (Christian Vandenabeele)