Daags na de Champions League wedstrijd tegen Apoel Nicosia, in de pan gehakt met 0-4, gaf de selectie van FC Barcelona present op een event van sponsor Audi. Dat had voor de gelegenheid speciale voetballen laten ontwerpen die het aantal baltoetsen en het bijhorende wattage registreerden op een computer.

Bedoeling was de Barça-vedetten tegen elkaar te laten uitkomen in een wedstrijdje jongleren. Elke speler kreeg zestig seconden om zo veel mogelijk balcontacten uit zijn voeten (of dijen) te toveren. Hoe meer baltoetsen, hoe meer wattage. Diegene die na zestig seconden het hoogste wattage kon voorleggen won.

Neymar en Messi, de twee grote tenoren van dit Barça, gingen de uitdaging aan om elkaar te bekampen. Neymar begon het sterkst, maar de Vlo plaatste dan een kleine tempoversnelling zoals alleen hij dat kan en won het persoonlijke duel. Dat beide heren zulke ludieke uitdagingen aangaan, moet meteen een bewijs zijn dat sfeer in de kleedkamer van de blaugrana goed zit.

En Messi, tja, die kan weer een prijs bijschrijven op zijn palmares...

Daags na de Champions League wedstrijd tegen Apoel Nicosia, in de pan gehakt met 0-4, gaf de selectie van FC Barcelona present op een event van sponsor Audi. Dat had voor de gelegenheid speciale voetballen laten ontwerpen die het aantal baltoetsen en het bijhorende wattage registreerden op een computer.Bedoeling was de Barça-vedetten tegen elkaar te laten uitkomen in een wedstrijdje jongleren. Elke speler kreeg zestig seconden om zo veel mogelijk balcontacten uit zijn voeten (of dijen) te toveren. Hoe meer baltoetsen, hoe meer wattage. Diegene die na zestig seconden het hoogste wattage kon voorleggen won. Neymar en Messi, de twee grote tenoren van dit Barça, gingen de uitdaging aan om elkaar te bekampen. Neymar begon het sterkst, maar de Vlo plaatste dan een kleine tempoversnelling zoals alleen hij dat kan en won het persoonlijke duel. Dat beide heren zulke ludieke uitdagingen aangaan, moet meteen een bewijs zijn dat sfeer in de kleedkamer van de blaugrana goed zit.En Messi, tja, die kan weer een prijs bijschrijven op zijn palmares...