Voor Boeckx is het zijn tweede basisplaats dit seizoen, na de met 1-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen OH Leuven van eind september. Roef kreeg recent kritiek wegens tegenvallende prestaties. De keuze voor Boeckx is hoogst onverwacht, vindt Sport/Voetbalmagazine-journalist Alain Eliassy. 'Vooral omdat Boeckx eigenlijk niet de ambitie heeft om eerste doelman te worden. Roef heeft wel een paar kleine fouten gemaakt met grote gevolgen, wellicht redeneert Weiler dat hij niet veel te verliezen heeft.'

Ook de vervanging van Hanni is opmerkelijk. Vermoedelijk heeft een en ander te maken met het feit dat de aanvaller zondag openlijk kritiek uitte op Weiler, na de nederlaag bij Zulte Waregem. Eliassy: 'Dat is een duidelijke terechtwijzing, maar Weiler kan dat ook maken omdat Hanni de voorbije weken ook niet echt goed aan het spelen was. Toch is het een risico, aangezien de Zwitser hem zelf aanvoerder heeft gemaakt.' Als Anderlecht verliest in Azerbeidzjan, zal Weilers positie in Brussel nog meer wankelen.

Verdediging

Achterin schuift Spajic op naar het centrum om de geblesseerde Kara te vervangen, waardoor op de rechtsachter een plaats vrijkwam voor Sowah. Voorin vervangt Diego Capel op rechts de geblesseerde Alexandru Chipciu. Op het middenveld lopen verder Dendoncker, Tielemans en Stanciu. Voorin moet Teodorczyk voor de doelpunten zorgen.

In groep C deelt Anderlecht samen met Saint-Étienne de leiding met 8 punten, voor Mainz (5) en Qabala (0). Mainz gaat op bezoek bij Saint-Étienne. Als paars-wit wint in Azerbeidzjan, dan plaatst het zich voor de 16e finales. (KVDA)

Voor Boeckx is het zijn tweede basisplaats dit seizoen, na de met 1-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen OH Leuven van eind september. Roef kreeg recent kritiek wegens tegenvallende prestaties. De keuze voor Boeckx is hoogst onverwacht, vindt Sport/Voetbalmagazine-journalist Alain Eliassy. 'Vooral omdat Boeckx eigenlijk niet de ambitie heeft om eerste doelman te worden. Roef heeft wel een paar kleine fouten gemaakt met grote gevolgen, wellicht redeneert Weiler dat hij niet veel te verliezen heeft.'Ook de vervanging van Hanni is opmerkelijk. Vermoedelijk heeft een en ander te maken met het feit dat de aanvaller zondag openlijk kritiek uitte op Weiler, na de nederlaag bij Zulte Waregem. Eliassy: 'Dat is een duidelijke terechtwijzing, maar Weiler kan dat ook maken omdat Hanni de voorbije weken ook niet echt goed aan het spelen was. Toch is het een risico, aangezien de Zwitser hem zelf aanvoerder heeft gemaakt.' Als Anderlecht verliest in Azerbeidzjan, zal Weilers positie in Brussel nog meer wankelen.Achterin schuift Spajic op naar het centrum om de geblesseerde Kara te vervangen, waardoor op de rechtsachter een plaats vrijkwam voor Sowah. Voorin vervangt Diego Capel op rechts de geblesseerde Alexandru Chipciu. Op het middenveld lopen verder Dendoncker, Tielemans en Stanciu. Voorin moet Teodorczyk voor de doelpunten zorgen. In groep C deelt Anderlecht samen met Saint-Étienne de leiding met 8 punten, voor Mainz (5) en Qabala (0). Mainz gaat op bezoek bij Saint-Étienne. Als paars-wit wint in Azerbeidzjan, dan plaatst het zich voor de 16e finales. (KVDA)