In december 2015, amper zes maanden nadat hij Chelsea FC aan de landstitel hielp en Eden Hazard naar zijn beste seizoen ooit stuwde, werd José Mourinho ontslagen op Stamford Bridge. Ondanks de penibele situatie van de club, op dat moment zestiende in het klassement, een beslissing van het bestuur die door de Chelseafans niet in dank werd afgenomen. José Mourinho, hun held, bleef buiten schot, het waren de spelers (met Hazard op kop) die het moesten ontgelden. Voor de aanhang van de Blues is José altijd onaantastbaar geweest. The Special One, die hen tussen 2004 en 2007 naar twee titels dirigeerde en in deze periode een record vestigde door geen énkele thuiswedstrijd in de Premier League te verliezen. Stamford Bridge als onneembare vesting.

De Chelseafans reageerden dan ook emotioneel op zijn terugkeer in 2013, zes jaar nadat hij de Blues een eerste keer had verlaten en ondertussen titels had verzameld met Inter Milaan en Real Madrid.

Mourinho bleek populairder dan zijn sterspelers, zoals dit filmpje uit 2013 demonstreert: Mourinho wordt toegezongen door de Chelseafans maar vraagt -slim als hij is- respect voor Eden Hazard.

Niet juichen

Het is echter koffiedik kijken hoe de Chelseafans zondag zullen reageren nu hij als coach van Manchester United terugkeert naar zijn Stamford Bridge. Dat hij vorige winter zijn C4 kreeg van Roman Abramovich vinden de Bluesfans nog steeds onrespectvol, maar dat Mourinho nadien openlijk flirtte met Alex Ferguson en uiteindelijk ook tekende voor aartsrivaal Manchester United deed heel wat meningen (en magen) keren in Londen.

Als coach van Chelsea was Manchester United altijd één van zijn favoriete tegenstanders: van de 14 onderlinge confrontaties in zijn twee periodes als Chelseacoach won Mourinho er zeven en verloor amper twee keer. In zijn gehele carrière coachte de Portugees twintig keer tegen Man U, daarvan verloor hij slechts drie wedstrijden. Hoe zal het hem vergaan nu hij aan de andere kant staat? Wordt Chelsea zijn favoriete tegenstander? Het is slechts de tweede keer dat Mourinho in Stamford Bridge zal staan als coach van een tegenstander. De enige andere keer was in 2010, toen als baas van Inter. Inter won met 0-1 (doelpunt van Eto'o) en knikkerde Chelsea uit de zestiende finales van de Champions League. Mourinho heeft alvast aangekondigd niet (uitbundig) te zullen juichen als zijn Red Devils straks scoren op Stamford Bridge.

Chelsea - Manchester United, zondag om 17u, live te bekijken op Play Sports.

In december 2015, amper zes maanden nadat hij Chelsea FC aan de landstitel hielp en Eden Hazard naar zijn beste seizoen ooit stuwde, werd José Mourinho ontslagen op Stamford Bridge. Ondanks de penibele situatie van de club, op dat moment zestiende in het klassement, een beslissing van het bestuur die door de Chelseafans niet in dank werd afgenomen. José Mourinho, hun held, bleef buiten schot, het waren de spelers (met Hazard op kop) die het moesten ontgelden. Voor de aanhang van de Blues is José altijd onaantastbaar geweest. The Special One, die hen tussen 2004 en 2007 naar twee titels dirigeerde en in deze periode een record vestigde door geen énkele thuiswedstrijd in de Premier League te verliezen. Stamford Bridge als onneembare vesting. De Chelseafans reageerden dan ook emotioneel op zijn terugkeer in 2013, zes jaar nadat hij de Blues een eerste keer had verlaten en ondertussen titels had verzameld met Inter Milaan en Real Madrid.Mourinho bleek populairder dan zijn sterspelers, zoals dit filmpje uit 2013 demonstreert: Mourinho wordt toegezongen door de Chelseafans maar vraagt -slim als hij is- respect voor Eden Hazard. Niet juichenHet is echter koffiedik kijken hoe de Chelseafans zondag zullen reageren nu hij als coach van Manchester United terugkeert naar zijn Stamford Bridge. Dat hij vorige winter zijn C4 kreeg van Roman Abramovich vinden de Bluesfans nog steeds onrespectvol, maar dat Mourinho nadien openlijk flirtte met Alex Ferguson en uiteindelijk ook tekende voor aartsrivaal Manchester United deed heel wat meningen (en magen) keren in Londen. Als coach van Chelsea was Manchester United altijd één van zijn favoriete tegenstanders: van de 14 onderlinge confrontaties in zijn twee periodes als Chelseacoach won Mourinho er zeven en verloor amper twee keer. In zijn gehele carrière coachte de Portugees twintig keer tegen Man U, daarvan verloor hij slechts drie wedstrijden. Hoe zal het hem vergaan nu hij aan de andere kant staat? Wordt Chelsea zijn favoriete tegenstander? Het is slechts de tweede keer dat Mourinho in Stamford Bridge zal staan als coach van een tegenstander. De enige andere keer was in 2010, toen als baas van Inter. Inter won met 0-1 (doelpunt van Eto'o) en knikkerde Chelsea uit de zestiende finales van de Champions League. Mourinho heeft alvast aangekondigd niet (uitbundig) te zullen juichen als zijn Red Devils straks scoren op Stamford Bridge.Chelsea - Manchester United, zondag om 17u, live te bekijken op Play Sports.