De nominaties voor de FIFA Gouden Bal 2010, de prijs voor de beste voetballer ter wereld, doen in Nederland veel stof opwaaien. Wesley Sneijder, die tot de favorieten werd gerekend, viel maandag af.

De drie overgebleven kanshebbers voor de FIFA Gouden Bal 2010 zijn Barcelonaspelers Andrés Iniesta, Xavi (beiden Spanje) en Lionel Messi (Argentinië). De winnaar wordt op 10 januari 2011 bekendgemaakt tijdens een gala in het Zwitserse Zürich.

Nochtans won Sneijder met zijn club Inter Milaan dit jaar de Italiaanse landstitel, de Italiaanse beker én de Champions League. Op het WK in Zuid-Afrika bereikte de 26-jarige middenvelder met Nederland de finale, en werd hij gedeeld topschutter met vijf doelpunten.

"Blijkbaar zijn mijn prestaties niet goed genoeg geweest," reageerde Sneijder aan het Nederlandse sportblad Voetbal International. "Jammer, maar ik heb er geen invloed op. Ik respecteer de keuze van de FIFA. Ze hebben drie geweldige spelers genomineerd."

Vanaf woensdag 8 december neemt Sneijder met Inter Milaan deel aan het WK voor clubs in Abu Dhabi.

Doelpunt van Sneijder tegen Brazilië op het WK:

De nominaties voor de FIFA Gouden Bal 2010, de prijs voor de beste voetballer ter wereld, doen in Nederland veel stof opwaaien. Wesley Sneijder, die tot de favorieten werd gerekend, viel maandag af. De drie overgebleven kanshebbers voor de FIFA Gouden Bal 2010 zijn Barcelonaspelers Andrés Iniesta, Xavi (beiden Spanje) en Lionel Messi (Argentinië). De winnaar wordt op 10 januari 2011 bekendgemaakt tijdens een gala in het Zwitserse Zürich. Nochtans won Sneijder met zijn club Inter Milaan dit jaar de Italiaanse landstitel, de Italiaanse beker én de Champions League. Op het WK in Zuid-Afrika bereikte de 26-jarige middenvelder met Nederland de finale, en werd hij gedeeld topschutter met vijf doelpunten. "Blijkbaar zijn mijn prestaties niet goed genoeg geweest," reageerde Sneijder aan het Nederlandse sportblad Voetbal International. "Jammer, maar ik heb er geen invloed op. Ik respecteer de keuze van de FIFA. Ze hebben drie geweldige spelers genomineerd." Vanaf woensdag 8 december neemt Sneijder met Inter Milaan deel aan het WK voor clubs in Abu Dhabi.Doelpunt van Sneijder tegen Brazilië op het WK: