In de Duitse kwaliteitskrant die Welt wordt het huidige elftal van trainer Jupp Heynckes al vergeleken met het legendarische team uit de jaren zeventig, dat onder aanvoering van clubicoon Franz Beckenbauer de successen aaneenreeg. Tussen 1972 en 1974 werden toen drie titels behaald en van 1974 tot 1976 de EC1 veroverd.

In de Bundesliga is Bayern tegenwoordig een scoremachine, die weinig kansen geeft aan de tegenstanders. Getuige daarvan het doelsaldo (25-1) na negen speeldagen. Hamburger SV (5-0), SC Freiburg (7-0), Bayer Leverkusen (3-0) en Hertha BSC (4-0) lieten zich al naar de slachtbank leiden door sterkhouders Franck Ribéry en Mario Gomez.

Experten van het Duitse voetbal zijn ervan overtuigd dat Bayern München, wanneer ook Arjen Robben opnieuw volledig fit is na zijn schaambeenblessure, heel vroeg dit seizoen kampioen zal worden.

"Maar ik hou toch nog rekening met een ernstige concurrent als Borussia Dortmund", stelt clubchef Karl-Heinz Rummenigge. "Zij volgen op slechts zes punten en brengen bij momenten goed voetbal."

Sinds acht duels incasseerde doelman Manuel Neuer geen tegentreffer, wat duidt op veel stabiliteit in de verdediging, waar Daniel Van Buyten zich in alle stilte opwerkte tot basiskracht. "Als we zo verder doen, zal het een zeer succesvol jaar worden", poneert sportief directeur en oud-speler Christian Nerlinger.

Dat de finale van de Champions League volgend jaar in mei in München wordt afgewerkt, ontlokte al een reactie bij Franz Beckenbauer: "Als de spelers dit niveau kunnen aanhouden, dan zie ik niet in waarom ze niet tot de laatste twee kunnen doorstoten." Hij wordt in die visie bijgetreden door coach Heynckes. "We hebben de potentie om nog veel beter te spelen. Deze spelersgroep is heel hongerig naar succes." (FV)

In de Duitse kwaliteitskrant die Welt wordt het huidige elftal van trainer Jupp Heynckes al vergeleken met het legendarische team uit de jaren zeventig, dat onder aanvoering van clubicoon Franz Beckenbauer de successen aaneenreeg. Tussen 1972 en 1974 werden toen drie titels behaald en van 1974 tot 1976 de EC1 veroverd. In de Bundesliga is Bayern tegenwoordig een scoremachine, die weinig kansen geeft aan de tegenstanders. Getuige daarvan het doelsaldo (25-1) na negen speeldagen. Hamburger SV (5-0), SC Freiburg (7-0), Bayer Leverkusen (3-0) en Hertha BSC (4-0) lieten zich al naar de slachtbank leiden door sterkhouders Franck Ribéry en Mario Gomez. Experten van het Duitse voetbal zijn ervan overtuigd dat Bayern München, wanneer ook Arjen Robben opnieuw volledig fit is na zijn schaambeenblessure, heel vroeg dit seizoen kampioen zal worden. "Maar ik hou toch nog rekening met een ernstige concurrent als Borussia Dortmund", stelt clubchef Karl-Heinz Rummenigge. "Zij volgen op slechts zes punten en brengen bij momenten goed voetbal." Sinds acht duels incasseerde doelman Manuel Neuer geen tegentreffer, wat duidt op veel stabiliteit in de verdediging, waar Daniel Van Buyten zich in alle stilte opwerkte tot basiskracht. "Als we zo verder doen, zal het een zeer succesvol jaar worden", poneert sportief directeur en oud-speler Christian Nerlinger. Dat de finale van de Champions League volgend jaar in mei in München wordt afgewerkt, ontlokte al een reactie bij Franz Beckenbauer: "Als de spelers dit niveau kunnen aanhouden, dan zie ik niet in waarom ze niet tot de laatste twee kunnen doorstoten." Hij wordt in die visie bijgetreden door coach Heynckes. "We hebben de potentie om nog veel beter te spelen. Deze spelersgroep is heel hongerig naar succes." (FV)