De doelpunten werden uitgekozen door ex-topspitsen Gabriel Batistuta en Marco van Basten en door vijfvoudig Wereldvoetbalster van het Jaar Marta. Goals gescoord tussen 30 september 2015 en 30 september 2016 kwamen in aanmerking.

Tegen België

In alfabetische volgorde zijn het de Spanjaard Mario Gaspar, de Zuid-Afrikaan Hlompho Kekana, de Braziliaan Marlone, de Argentijn Lionel Messi, de Braziliaan Neymar, de Spanjaard Saul Niguez, de Welshman Hal Robson-Kanu, de Venezolaanse Daniuska Rodriguez, de Fin Simon Skrabb en de Maleisiër Mohd Faiz Subri die kans maken. Rodriguez is de enige vrouw in het gezelschap.

Geen Belg dus bij de genomineerden, al heeft één van de doelpunten wel een (zuur) Belgisch tintje. Hal Robson-Kanu staat op de lijst voor de 2-1 die hij op het EK in Frankrijk scoorde in de kwartfinale tegen België. Robson-Kanu zette in de zestien Thomas Meunier, Jason Denayer en Marouane Fellaini op het verkeerde been, voor hij de bal voorbij Thibaut Courtois trapte. Uiteindelijk werd het nog 3-1 voor Wales.

Bekijk de tien genomineerden

Mario Gaspar (voor Spanje tegen Engeland)

Hlompho Kekana (voor Zuid-Afrika tegen Kameroen)

Marlone (voor Corinthians tegen Cobresal)

Lionel Messi (voor Argentinië tegen de VS)

Neymar (voor FC Barcelona tegen Villarreal)

Saul Niguez (voor Atletico Madrid tegen FC Bayern München)

Hal Robson-Kanu (voor Wales tegen België)

Daniuska Rodriguez (voor Venezuela tegen Colombia)

Simon Skrabb (voor Gefle tegen Atvidabergs)

Mohd Faiz Subri (voor Pulau Penang tegen Pahang)

Laureaten

Neymar kan de eerste speler worden die een tweede keer op de erelijst komt. De Portugees Cristiano Ronaldo (2009), de Turk Hamit Altintop (2010), de Slovaak Miroslav Stoch (2012), de Zweed Zlatan Ibrahimovic (2013), de Colombiaan James Rodriguez (2014) en de Braziliaan Wendell Lira zijn de andere ex-winnaars.

Op de website van de FIFA kunnen fans tot 2 december hun stem uitbrengen. Daarna volgt een tweede online stemronde met drie supergenomineerden. De trofee wordt maandag 9 januari in Zürich uitgereikt op The Best FIFA Football Awards.

De doelpunten werden uitgekozen door ex-topspitsen Gabriel Batistuta en Marco van Basten en door vijfvoudig Wereldvoetbalster van het Jaar Marta. Goals gescoord tussen 30 september 2015 en 30 september 2016 kwamen in aanmerking. In alfabetische volgorde zijn het de Spanjaard Mario Gaspar, de Zuid-Afrikaan Hlompho Kekana, de Braziliaan Marlone, de Argentijn Lionel Messi, de Braziliaan Neymar, de Spanjaard Saul Niguez, de Welshman Hal Robson-Kanu, de Venezolaanse Daniuska Rodriguez, de Fin Simon Skrabb en de Maleisiër Mohd Faiz Subri die kans maken. Rodriguez is de enige vrouw in het gezelschap. Geen Belg dus bij de genomineerden, al heeft één van de doelpunten wel een (zuur) Belgisch tintje. Hal Robson-Kanu staat op de lijst voor de 2-1 die hij op het EK in Frankrijk scoorde in de kwartfinale tegen België. Robson-Kanu zette in de zestien Thomas Meunier, Jason Denayer en Marouane Fellaini op het verkeerde been, voor hij de bal voorbij Thibaut Courtois trapte. Uiteindelijk werd het nog 3-1 voor Wales. Mario Gaspar (voor Spanje tegen Engeland)Hlompho Kekana (voor Zuid-Afrika tegen Kameroen)Marlone (voor Corinthians tegen Cobresal)Lionel Messi (voor Argentinië tegen de VS)Neymar (voor FC Barcelona tegen Villarreal)Saul Niguez (voor Atletico Madrid tegen FC Bayern München)Hal Robson-Kanu (voor Wales tegen België)Daniuska Rodriguez (voor Venezuela tegen Colombia)Simon Skrabb (voor Gefle tegen Atvidabergs)Mohd Faiz Subri (voor Pulau Penang tegen Pahang)Neymar kan de eerste speler worden die een tweede keer op de erelijst komt. De Portugees Cristiano Ronaldo (2009), de Turk Hamit Altintop (2010), de Slovaak Miroslav Stoch (2012), de Zweed Zlatan Ibrahimovic (2013), de Colombiaan James Rodriguez (2014) en de Braziliaan Wendell Lira zijn de andere ex-winnaars. Op de website van de FIFA kunnen fans tot 2 december hun stem uitbrengen. Daarna volgt een tweede online stemronde met drie supergenomineerden. De trofee wordt maandag 9 januari in Zürich uitgereikt op The Best FIFA Football Awards.