Wie zijn de toppers bij Japan?

Wie zijn de toppers bij Japan?
© Belga Image

Wie zijn de toppers bij Japan? © Belga Image

Eiji Kawashima De in eigen land razend populaire doelman is voor ons de bekendste naam. Kawashima, intussen 35, speelde tussen 2010 en 2015 in de Jupiler Pro League voor achtereenvolgens SK Lierse en Standard. Daarna trok hij naar Dundee in Schotland en Metz in Frankrijk, waar hij afgelopen seizoen de nieuwe Anderlecht-doelman Thomas Didillon uit de basis hield. Kawashima is nu einde contract en op zoek naar een nieuwe ploeg.

Wie zijn de toppers bij Japan? © Belga Image

Yuto NagatomoMet 108 caps een van de meest ervaren spelers in de selectie van de Blue Samoerai. De 31-jarige verdediger speelde sinds 2011, als eerste Aziatische speler ooit, voor de Italiaanse topclub Internazionale, maar werd in januari van dit jaar uitgeleend aan het Turkse Galatasaray en maakt nu definitief de overstap. Nagatomo speelde in de drie groepswedstrijden van Japan op het WK alle minuten.

Wie zijn de toppers bij Japan? © Belga Image

Shinji KagawaDé grote ster van het team. De 29-jarige middenvelder speelt sinds 2010 in Europa voor Borussia Dortmund, Manchester United en sinds 2014 opnieuw Dortmund. Daar wordt hij elke match 'door minstens één en vaak drie televisiezenders gevolgd en heeft de schrijvende pers vijf tot tien mensen op de perstribune zitten', vertelde een Japanse journalist eerder dit jaar in Sport/Voetbalmagazine. Scoorde 31 keer in 93 caps en maakte op dit WK het openingsdoelpunt tegen Colombia (1-2 winst voor Japan) op strafschop.

Wie zijn de toppers bij Japan? © Belga Image

Keisuke HondaDie andere ster van de Blue Samoerai en met zijn 32 een van de veteranen in het team van bondscoach Akira Nishino. Speelde in Europa drie seizoenen voor AC Milan en ligt sinds 2017 onder contract bij Pachuca in Mexico. Begon geen enkele keer in de basis in de drie groepswedstrijden - en wellicht ook niet tegen België - maar geldt veeleer als belangrijke joker voor Japanners. Was in de Aziatische kwalificaties betrokken bij maar liefst zeventien doelpunten.

Wie zijn de toppers bij Japan? © Belga Image

Makoto HasebeNa Kawashima de op een na oudste speler in de Japanse selectie. De 34-jarige defensieve middenvelder speelt al meer dan tien jaar in Duitsland, voor achtereenvolgens Wolfsburg, Nürnberg en sinds 2014 Eintracht Frankfurt.

Wie zijn de toppers bij Japan? © Belga Image

Yuya OsakoDe pijlsnelle targetspits van de Japanners. Maakt op zijn 29e, na vier jaar Keulen (19 goals in 120 wedstrijden), de overstap naar Werder Bremen in de Bundesliga. Maker van het winnende doelpunt en verkozen tot Man van de Match in de 1-2 stuntzege tegen Colombia op de eerste speeldag van de groepsfase.