Zulte Waregem deed de voorbije weken zware investeringen. Waar haalt de West-Vlaamse club dat geld vandaan? Een constructie met een makelaarskantoor werd hier en daar al gefluisterd. Voorzitter Willy Naessens ontkent met klem.

De aanstelling van de Nederlander Hans Gillhaus, de laatste zes jaar verantwoordelijk voor de internationale scouting bij topclub Chelsea, wekte de meeste verbazing.

Willy Naessens bevestigt dat Gillhaus niet goedkoop is, maar de voorzitter is ervan overtuigd dat de investering zal renderen. "Hans zal zichzelf meer dan terugbetalen. Zijn naam geeft ons imago in het buitenland een boost en door zijn contacten met internationale topmakelaars zullen we op het vlak van transfers heel goede zaken kunnen doen. Wij blijven trouwens mikken op jong toptalent."

Dat blijkt ook uit de laatste transfers: Jérémy Serwy, een 20-jarige middenvelder die overkomt van Charleroi, kreeg een contract voor twee seizoenen, de 23-jarige Wit-Russische international Mikhail Sivakov (ex-Bate Borisov, Cagliari, Piacenza en Wisla Krakau) mocht een verbintenis voor vier jaar tekenen.

De vraag rijst of dat allemaal betaalbaar blijft, nadat de club al 'enkele miljoenen euro's' betaalde (dixit Decuyper) voor onder meer Aleksander Trajkovksi, Luka Milunovic en Davy De Fauw. Bovendien steeg het budget dit seizoen 'slechts' met 600.000 euro, van 7,8 miljoen naar 8,4 miljoen euro.

"Een constructie met een makelaarskantoor moet je daar niet achter zoeken, alle spelers zijn honderd procent eigendom van Zulte Waregem", zegt voorzitter Naessens.

"De voorbije jaren hebben wij een grote spaarpot aangelegd en met dat geld investeren we nu in de uitbouw van de club. Vergeet niet dat we de voorbije jaren heel wat spelers met een flinke meerwaarde verkocht hebben en dat we zelfs nog geld moeten ontvangen voor de transfers van Franck Berrier en Nikica Jelavic. Ook Khaleem Hyland hebben we trouwens voor een aardig bedrag verkocht aan Racing Genk."

"We kunnen niet blijven sparen, al zullen we nog altijd wat als reserve houden. De supporters mogen gerust zijn: zolang ik voorzitter ben, zal Zulte Waregem geen euro schulden maken." (JC)

Zulte Waregem deed de voorbije weken zware investeringen. Waar haalt de West-Vlaamse club dat geld vandaan? Een constructie met een makelaarskantoor werd hier en daar al gefluisterd. Voorzitter Willy Naessens ontkent met klem. De aanstelling van de Nederlander Hans Gillhaus, de laatste zes jaar verantwoordelijk voor de internationale scouting bij topclub Chelsea, wekte de meeste verbazing. Willy Naessens bevestigt dat Gillhaus niet goedkoop is, maar de voorzitter is ervan overtuigd dat de investering zal renderen. "Hans zal zichzelf meer dan terugbetalen. Zijn naam geeft ons imago in het buitenland een boost en door zijn contacten met internationale topmakelaars zullen we op het vlak van transfers heel goede zaken kunnen doen. Wij blijven trouwens mikken op jong toptalent." Dat blijkt ook uit de laatste transfers: Jérémy Serwy, een 20-jarige middenvelder die overkomt van Charleroi, kreeg een contract voor twee seizoenen, de 23-jarige Wit-Russische international Mikhail Sivakov (ex-Bate Borisov, Cagliari, Piacenza en Wisla Krakau) mocht een verbintenis voor vier jaar tekenen. De vraag rijst of dat allemaal betaalbaar blijft, nadat de club al 'enkele miljoenen euro's' betaalde (dixit Decuyper) voor onder meer Aleksander Trajkovksi, Luka Milunovic en Davy De Fauw. Bovendien steeg het budget dit seizoen 'slechts' met 600.000 euro, van 7,8 miljoen naar 8,4 miljoen euro. "Een constructie met een makelaarskantoor moet je daar niet achter zoeken, alle spelers zijn honderd procent eigendom van Zulte Waregem", zegt voorzitter Naessens. "De voorbije jaren hebben wij een grote spaarpot aangelegd en met dat geld investeren we nu in de uitbouw van de club. Vergeet niet dat we de voorbije jaren heel wat spelers met een flinke meerwaarde verkocht hebben en dat we zelfs nog geld moeten ontvangen voor de transfers van Franck Berrier en Nikica Jelavic. Ook Khaleem Hyland hebben we trouwens voor een aardig bedrag verkocht aan Racing Genk." "We kunnen niet blijven sparen, al zullen we nog altijd wat als reserve houden. De supporters mogen gerust zijn: zolang ik voorzitter ben, zal Zulte Waregem geen euro schulden maken." (JC)