Wilmots kiest voor Origi boven Benteke

© Belga

Bondscoach Marc Wilmots bracht voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales geen wijzigingen aan in zijn verdediging. Wel krijgt Divock Origi voorkeur op aanvaller Christian Benteke. Ook Wales zorgt voor weinig verrassingen.

Divock Origi (Lille) krijgt zondagavond van bondscoach Marc Wilmots de voorkeur op Aston Villa-aanvaller Christian Benteke in de EK-kwalificatiewedstrijd op de vierde speeldag in groep B tegen groepsleider Wales.

Origi mocht woensdag in de oefeninterland tegen IJsland pas bij de rust invallen en werd toen op de rechterflank uitgespeeld. De negentienjarige spits zag zijn uitstekende prestatie bekroond worden met een doelpunt. Benteke kreeg woensdag dan weer een basisplaats, zijn eerste cap sinds een zware achillespeesblessure hem van het WK in Brazilië weghield.

Verdediging niet gewijzigd

Wilmots bracht geen wijzigingen aan in zijn verdediging, die na de 3-1-zege tegen IJsland nochtans heel wat kritiek te slikken kreeg. Dat betekent dat Toby Alderweireld en Nicolas Lombaerts het hart van de verdediging vormen, met op de flanken Anthony Vanden Borre (rechts) en Jan Vertonghen (links). De verdediger van Tottenham Hotspur draagt door de afwezigheid van Vincent Kompany de aanvoerdersband. De flankspelers zullen zich – in vergelijking met de wedstrijd tegen IJsland – minder aanvallend mogen uitleven. Thibaut Courtois staat naar goede gewoonte in doel. Op het middenveld wordt de driehoek gevormd door Axel Witsel, terug op de ‘zes’ nadat hij de vorige wedstrijden een offensievere rol kreeg, Marouane Fellaini en man in vorm Kevin De Bruyne, die woensdag rust kreeg van Wilmots.

De bondscoach wil tegen Wales gestalte in zijn ploeg brengen en kiest dus voor Fellaini in plaats van Radja Nainggolan. Op de flanken spelen Nacer Chadli en Eden Hazard in steun van diepe spits Origi.

Geen verrassingen bij Wales

De Welshe bondscoach Chris Coleman heeft zondagavond niet voor verrassingen gezorgd in zijn opstelling tegen de Rode Duivels.

Wayne Hennessey staat naar goede gewoonte in doel, met voor zich aanvoerder Ashley Williams als sterkhouder in de verdediging. De kracht van het elftal ligt echter in de aanval. Het wordt vooral uitkijken naar de uit blessure teruggekeerde Aaron Ramsey, Joe Allen, Hal Robson-Kanu en Real Madrid-ster Gareth Bale, de duurste voetballer ter wereld. In vergelijking met hun kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus (2-1 winst) verdwijnt aanvaller George Williams uit de ploeg. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content