Wilmots laat via Twitter weten dat er 'in gezamenlijk overleg besloten is een einde te maken aan de samenwerking'.

De voormalige bondscoach van de Rode Duivels dankt in zijn tweet nog supporters, spelers, staf en bestuurders. 'Ik wens jullie het beste voor de toekomst.'

Wilmots zette in maart dit jaar zijn handtekening onder een contract van twee jaar, met optie op nog eens twee jaren, als bondscoach van de 'Olifanten'. Zijn voornaamste opdracht was de kwalificatie voor het WK in Rusland volgend jaar.

Ivoorkust liep de kwalificatie echter mis, na een 0-2 nederlaag zaterdag voor eigen volk in het cruciale duel tegen Marokko. De Ivoriaanse voetbalbond bevestigt op zijn website het vertrek van Wilmots. Beide partijen kwamen in Abidjan bijeen om de opdracht van Wilmots te evalueren, klinkt het daar, waarna beslist werd om de samenwerking 'in onderling overleg' te beëindigen. De bond bedankt de Belg voor de goede sfeer die er was gedurende de zowat zes maanden dat hij bondscoach was.

Wilmots laat via Twitter weten dat er 'in gezamenlijk overleg besloten is een einde te maken aan de samenwerking'.De voormalige bondscoach van de Rode Duivels dankt in zijn tweet nog supporters, spelers, staf en bestuurders. 'Ik wens jullie het beste voor de toekomst.' Wilmots zette in maart dit jaar zijn handtekening onder een contract van twee jaar, met optie op nog eens twee jaren, als bondscoach van de 'Olifanten'. Zijn voornaamste opdracht was de kwalificatie voor het WK in Rusland volgend jaar. Ivoorkust liep de kwalificatie echter mis, na een 0-2 nederlaag zaterdag voor eigen volk in het cruciale duel tegen Marokko. De Ivoriaanse voetbalbond bevestigt op zijn website het vertrek van Wilmots. Beide partijen kwamen in Abidjan bijeen om de opdracht van Wilmots te evalueren, klinkt het daar, waarna beslist werd om de samenwerking 'in onderling overleg' te beëindigen. De bond bedankt de Belg voor de goede sfeer die er was gedurende de zowat zes maanden dat hij bondscoach was.