De Duivels, nog steeds nummer één op de FIFA-ranglijst, komen in de WK-kwalificaties dus opnieuw Wales tegen. België houdt geen goede herinneringen over aan de laatste confrontaties met de Welshmen. Op het EK in 2016 in Frankrijk gingen de Duivels in de kwartfinales onverwacht met 3-1 onderuit tegen Gareth Bale en co. The Dragons hadden in de kwalificaties voor dat EK ook al met 1-0 gewonnen van de Rode Duivels.

Wales lijkt op weg naar Qatar opnieuw de grootste tegenstander te zullen worden van de manschappen van bondscoach Roberto Martinez. De drie overige opponenten, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland, worden minder sterk geacht.

De Duivels speelden in 2017 voor het laatst tegen Tsjechië. In een vriendschappelijke interland in Brussel werd met 2-1 gewonnen. Bijna twintig jaar geleden was er nog meer reden om te juichen. In de barrageduels op weg naar het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea werd in een heen- en terugwedstrijd de maat genomen van de destijds erg sterke Tsjechen. In Brussel werd het 1-0, in Praag 0-2.

Kwalificaties

Tsjechië en Wales wisten zich ook te plaatsen voor Euro 2020, dat door de coronacrisis met een jaar werd uitgesteld en komende zomer doorgaat. Wit-Rusland en Estland konden zich nog nooit plaatsen voor een eindtoernooi. Tegen Estland speelden de Duivels zes maal eerder. Vijf keer daarvan werd gewonnen. De Esten waren voor het laatst tegenstander van de Duivels op weg naar het WK van 2018 in Rusland. De partij tegen Wit-Rusland wordt een unicum. Beide landen speelden nooit eerder een interland tegen elkaar.

De kwalificaties beginnen volgend jaar in maart en eindigen in november. De tien groepswinnaars stoten door naar het WK in Qatar. De tien tweedes spelen, samen met de twee best presterende landen uit de Nations League die niet bij de vorige twintig horen (eerste twee van elke groep dus), play-offs voor de drie overige Europese plaatsen. Als de Rode Duivels de top-2 in hun groep niet zouden halen, worden ze zeker opgevist in die play-offs. De Duivels plaatsten zich immers voor de Final Four van de ­Nations League en waren daarin na Frankrijk de beste groepswinnaar.

Het WK in Qatar wordt gespeeld van 21 november tot 18 december 2022.

De Duivels, nog steeds nummer één op de FIFA-ranglijst, komen in de WK-kwalificaties dus opnieuw Wales tegen. België houdt geen goede herinneringen over aan de laatste confrontaties met de Welshmen. Op het EK in 2016 in Frankrijk gingen de Duivels in de kwartfinales onverwacht met 3-1 onderuit tegen Gareth Bale en co. The Dragons hadden in de kwalificaties voor dat EK ook al met 1-0 gewonnen van de Rode Duivels. Wales lijkt op weg naar Qatar opnieuw de grootste tegenstander te zullen worden van de manschappen van bondscoach Roberto Martinez. De drie overige opponenten, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland, worden minder sterk geacht. De Duivels speelden in 2017 voor het laatst tegen Tsjechië. In een vriendschappelijke interland in Brussel werd met 2-1 gewonnen. Bijna twintig jaar geleden was er nog meer reden om te juichen. In de barrageduels op weg naar het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea werd in een heen- en terugwedstrijd de maat genomen van de destijds erg sterke Tsjechen. In Brussel werd het 1-0, in Praag 0-2.Tsjechië en Wales wisten zich ook te plaatsen voor Euro 2020, dat door de coronacrisis met een jaar werd uitgesteld en komende zomer doorgaat. Wit-Rusland en Estland konden zich nog nooit plaatsen voor een eindtoernooi. Tegen Estland speelden de Duivels zes maal eerder. Vijf keer daarvan werd gewonnen. De Esten waren voor het laatst tegenstander van de Duivels op weg naar het WK van 2018 in Rusland. De partij tegen Wit-Rusland wordt een unicum. Beide landen speelden nooit eerder een interland tegen elkaar. De kwalificaties beginnen volgend jaar in maart en eindigen in november. De tien groepswinnaars stoten door naar het WK in Qatar. De tien tweedes spelen, samen met de twee best presterende landen uit de Nations League die niet bij de vorige twintig horen (eerste twee van elke groep dus), play-offs voor de drie overige Europese plaatsen. Als de Rode Duivels de top-2 in hun groep niet zouden halen, worden ze zeker opgevist in die play-offs. De Duivels plaatsten zich immers voor de Final Four van de ­Nations League en waren daarin na Frankrijk de beste groepswinnaar. Het WK in Qatar wordt gespeeld van 21 november tot 18 december 2022.