Voor het eerst nemen 24 landen deel aan het WK voetbal voor vrouwen, dat dit jaar in zes steden in Canada wordt gespeeld. De teams zijn ingedeeld in zes groepen van vier.

Record

De openingsmatch tussen het gastland en China was meteen goed voor een record: in de tribunes van het Commonwealth Stadium in Edmonton zaten 53.058 toeschouwers - het grootste aantal ooit voor een wedstrijd van een nationale sportploeg in Canada, meldt insideworldfootball.com. En dat terwijl de FIFA zwaar onder vuur ligt.

De Amerikaanse speelsters Hope Solo en Abby Wambach (R), Belga Image
De Amerikaanse speelsters Hope Solo en Abby Wambach (R) © Belga Image

'Vrouwenvoetbal kan licht laten schijnen op de donker wolken die boven het voetbal hangen,' zo zei Victor Montagliani van de Canadian Soccer Association.

Fans

Volgens een studie van marktonderzoeksbureau Repucom is de wereldwijde interesse voor het vrouwenvoetbal gestegen van 16 procent in 2011 (het vorige WK) tot 21 procent dit jaar. De Wereldbeker heeft een fanpotentieel van meer dan 200 miljoen, luidt het.

In Duitsland, het gastland in 2011, volgens naar schatting 15,5 miljoen mensen het toernooi. In Canada zijn er dan drie miljoen en in Frankrijk, het volgende gastland in 2019, 6,6 miljoen.

Ngozi Okobi van Nigeria, Belga Image
Ngozi Okobi van Nigeria © Belga Image

In de Verenigde Staten zijn er volgens Repucom 35,5 miljoen potentiële fans. Zender Fox zendt alvast vijf wedstrijden in prime-time uit, een primeur.

Een maand

Aan spektakel is er voorlopig alvast geen gebrek op het WK. Na acht wedstrijden ligt het doelpuntengemiddelde op 4,1 per wedstrijd - onder andere dankzij een 10-0 van Duitsland tegen Ivoorkust en een 3-3 tussen Zweden en Nigeria.

De finale vindt plaats op 5 juli in Vancouver, dan weten we wie titelverdediger Japan opvolgt. (KVDA)

Video: Zweden - Nigeria op WK voetbal voor vrouwen

Voor het eerst nemen 24 landen deel aan het WK voetbal voor vrouwen, dat dit jaar in zes steden in Canada wordt gespeeld. De teams zijn ingedeeld in zes groepen van vier. De openingsmatch tussen het gastland en China was meteen goed voor een record: in de tribunes van het Commonwealth Stadium in Edmonton zaten 53.058 toeschouwers - het grootste aantal ooit voor een wedstrijd van een nationale sportploeg in Canada, meldt insideworldfootball.com. En dat terwijl de FIFA zwaar onder vuur ligt.'Vrouwenvoetbal kan licht laten schijnen op de donker wolken die boven het voetbal hangen,' zo zei Victor Montagliani van de Canadian Soccer Association.Volgens een studie van marktonderzoeksbureau Repucom is de wereldwijde interesse voor het vrouwenvoetbal gestegen van 16 procent in 2011 (het vorige WK) tot 21 procent dit jaar. De Wereldbeker heeft een fanpotentieel van meer dan 200 miljoen, luidt het. In Duitsland, het gastland in 2011, volgens naar schatting 15,5 miljoen mensen het toernooi. In Canada zijn er dan drie miljoen en in Frankrijk, het volgende gastland in 2019, 6,6 miljoen. In de Verenigde Staten zijn er volgens Repucom 35,5 miljoen potentiële fans. Zender Fox zendt alvast vijf wedstrijden in prime-time uit, een primeur.Aan spektakel is er voorlopig alvast geen gebrek op het WK. Na acht wedstrijden ligt het doelpuntengemiddelde op 4,1 per wedstrijd - onder andere dankzij een 10-0 van Duitsland tegen Ivoorkust en een 3-3 tussen Zweden en Nigeria.De finale vindt plaats op 5 juli in Vancouver, dan weten we wie titelverdediger Japan opvolgt. (KVDA)