De 32 nationale ploegen die in juni aantreden op het WK voetbal in Brazilië, zijn op dit moment samen 6,1 miljard euro waard. Spanje heeft het duurste team met 487 miljoen euro. De Rode Duivels staan op de zevende plaats met circa 343 miljoen euro.

Dat blijkt uit een markonderzoek in opdracht van de Braziliaanse zakenkrant Valor.

De 23 Spaanse internationals zijn gemiddeld elk zo'n 21,1 miljoen euro waard.

Lionel Messi

De op een na duurste selectie is die van Argentinië met 474 miljoen euro, gevolgd door Brazilië met 471 miljoen euro. Dé goudhaantjes van beide landen zijn uiteraard respectievelijk Lionel Messi (138 miljoen euro) en Neymar (67 miljoen euro).

Messi is de meest waardevolle van alle 736 spelers die op het toernooi zullen aantreden, gevolgd door Cristiano Ronaldo van Real Madrid (107 miljoen euro).

Rode Duivels

Op de vierde plaats in de landenrangschikking staat Duitsland (458 miljoen euro), op de vijfde Frankrijk (393 miljoen euro) en op de zesde Engeland (360 miljoen euro).

België is zevende met circa 343 miljoen euro en laat daarmee toplanden als Italië, Nederland en Portugal achter zich. De duurste speler bij de Rode Duivels is Eden Hazard: zijn waarde wordt op 46 miljoen euro geschat.

Bekijk alle cijfers op de website van Valor.

De 32 nationale ploegen die in juni aantreden op het WK voetbal in Brazilië, zijn op dit moment samen 6,1 miljard euro waard. Spanje heeft het duurste team met 487 miljoen euro. De Rode Duivels staan op de zevende plaats met circa 343 miljoen euro. Dat blijkt uit een markonderzoek in opdracht van de Braziliaanse zakenkrant Valor. De 23 Spaanse internationals zijn gemiddeld elk zo'n 21,1 miljoen euro waard. Lionel Messi De op een na duurste selectie is die van Argentinië met 474 miljoen euro, gevolgd door Brazilië met 471 miljoen euro. Dé goudhaantjes van beide landen zijn uiteraard respectievelijk Lionel Messi (138 miljoen euro) en Neymar (67 miljoen euro). Messi is de meest waardevolle van alle 736 spelers die op het toernooi zullen aantreden, gevolgd door Cristiano Ronaldo van Real Madrid (107 miljoen euro). Rode Duivels Op de vierde plaats in de landenrangschikking staat Duitsland (458 miljoen euro), op de vijfde Frankrijk (393 miljoen euro) en op de zesde Engeland (360 miljoen euro). België is zevende met circa 343 miljoen euro en laat daarmee toplanden als Italië, Nederland en Portugal achter zich. De duurste speler bij de Rode Duivels is Eden Hazard: zijn waarde wordt op 46 miljoen euro geschat. Bekijk alle cijfers op de website van Valor.