Bestaat er zoiets als een Franse voetbalidentiteit? Of is het gewoon de cultuur van het winnen, die Didier Deschamps Les Bleus oplegt? In elk geval: twintig jaar nadat hij als speler de wereldbeker omhoog mocht steken, deed hij dat in Moskou als coach. En het einde is nog niet in zicht.

De voorbije weken kleurde onder impuls van de Rode Duivels het hele land, rood, geel en zwart. Wat betekent dat, en verandert dat straks iets aan de politieke situatie van het land?

Het succes van België in Rusland is niet de derde plaats, wél de manier van voetballen. Dat vindt voetbaltechnicus (en ook een klein beetje romanticus) Roberto Martínez in zijn analyse van het WK.

Elke maandag blikt Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, terug op het voorbije sportweekend. Deze week evalueert hij het WK in Rusland, de prestatie van de Rode Duivels en de eerste week in de Ronde van Frankrijk.

Dries Mertens, Adnan Januzaj en Nacer Chadli staan op de shortlist van 18 kandidaten voor het mooiste doelpunt van het WK in Rusland, dat gisteren eindigde. Tot en met maandag 23 juli kunnen supporters op de website of officiële app van de FIFA stemmen op hun favoriete doelpunt.

Naar goede gewoonte verkoos de redactie tijdens het WK in Rusland haar elftal van het toernooi. Deze vier Fransen, vier Belgen, twee Kroaten en één Engelsman verdienen daar volgens ons een plaatsje in...

In Frankrijk is zondagavond en afgelopen nacht de wereldtitel voetbal gevierd. Op verschillende plaatsen werden de feestelijkheden echter verstoord door incidenten.Traangas werd onder meer in Parijs, Lyon en Nantes ingezet om de menigte uit elkaar te drijven. In de hoofdstad werd het waterkanon gebruikt, aldus de Franse media. Hier en daar vielen er ook gewonden. In Nancy raakten twee kinderen, 3 en 6 jaar oud, zwaargewond toen een moto op hen inreed. De chauffeur sloeg op de vlucht.In Marseille werd met voorwerpen naar de politie gegooid. Twee agenten raakten gewond, en tien mensen werden opgepakt, meldt een politiewoordvoerder.Acht jongeren, onder wie ook minderjarigen, werden opgepakt in Lyon, ook nadat er met projectielen gegooid werd. In een kleerwinkel werd een inbraak gepleegd.Gelijkaardige incidenten speelden zich ook in de hoofdstad af. Een dertigtal jongeren plunderden er een winkelcomplex op de Champs-Élysees. Volgens Le Parisien brak er, nog in Parijs, een vechtpartij uit tussen een twintigtal mensen. Eén iemand raakte daarbij zwaargewond. Ook na middernacht was het nog onrustig op en rond de Champs-Élysées.In Annecy, even ten zuiden van Genève, kwam een man om die in een kanaal sprong en daarbij zijn nek brak.In Rouen werden zeven mensen opgepakt na een reeks van incidenten. In die stad raakten ook twee journalisten gewond. (Belga)