Dat wees de loting van woensdag uit.

Op het WK voor clubs nemen de continentale kampioenen het jaarlijks tegen mekaar op. Het toernooi vindt dit jaar plaats van 8 tot 18 december in Japan.

Als winnaar van de Europese Champions League is Real rechtstreeks geplaatst voor de halve finales, net als Atletico Nacional, de winnaar van de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores.

Vorig jaar won FC Barcelona het WK voor clubs. Real Madrid staat één keer op de erelijst. In 2014 haalden ze het in de finale in Marokko met 2-0 van het Argentijnse San Lorenzo. Vorig jaar bleek Barça met 3-0 te sterk voor River Plate. (Belga/KVDA)

Dat wees de loting van woensdag uit.Op het WK voor clubs nemen de continentale kampioenen het jaarlijks tegen mekaar op. Het toernooi vindt dit jaar plaats van 8 tot 18 december in Japan. Als winnaar van de Europese Champions League is Real rechtstreeks geplaatst voor de halve finales, net als Atletico Nacional, de winnaar van de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores. Vorig jaar won FC Barcelona het WK voor clubs. Real Madrid staat één keer op de erelijst. In 2014 haalden ze het in de finale in Marokko met 2-0 van het Argentijnse San Lorenzo. Vorig jaar bleek Barça met 3-0 te sterk voor River Plate. (Belga/KVDA)