Jill Scott (3.), Ellen White (40.) met haar vijfde treffer dit toernooi, en Lucy Bronze (57.) zorgden voor de doelpunten in het Stade Océane, waar David Beckham in de tribunes een aandachtige toeschouwer was. De score had nog hoger kunnen oplopen, Nikita Parris miste na de pauze nog een elfmeter voor de Engelsen. Ook Noorwegen kreeg nog kansen, maar zij faalden telkens bij de afwerking.

In de halve finales nemen de Engelsen, op het vorige WK nog goed voor brons, het op tegen de winnaar van de clash tussen Frankrijk en de Verenigde Staten, de regerende wereldkampioen. Die wedstrijd wordt vrijdag in het Prinsenpark in Parijs gespeeld.

Jill Scott (3.), Ellen White (40.) met haar vijfde treffer dit toernooi, en Lucy Bronze (57.) zorgden voor de doelpunten in het Stade Océane, waar David Beckham in de tribunes een aandachtige toeschouwer was. De score had nog hoger kunnen oplopen, Nikita Parris miste na de pauze nog een elfmeter voor de Engelsen. Ook Noorwegen kreeg nog kansen, maar zij faalden telkens bij de afwerking. In de halve finales nemen de Engelsen, op het vorige WK nog goed voor brons, het op tegen de winnaar van de clash tussen Frankrijk en de Verenigde Staten, de regerende wereldkampioen. Die wedstrijd wordt vrijdag in het Prinsenpark in Parijs gespeeld.